U Sarajevu promoviran ‘Projekt Moj Proizvod’

U sarajevskom Hotelu Bosnia je u organizaciji Udruženja poslodavaca FBiH i Dnevnog lista održana promocija Projekta ‘Moj proizvod’ za 2019. godinu. Moj proizvod je projekt pokrenut  2015. godine s ciljem promocije i jačanja bh. kompanija, te stvaranja pozitivnog mišljenja građana o privredi naše zemlje.

-Jako dobar skup, posjećen koji je imao konkretne rasprave i zaključke i koji je još jednom potvrdio koliko je važno pitanje ekonomije i ekonomskog rasta. Apsolutan prioritet djelovanja vlasti na svim nivoima, kazao je Mladen Pandurević, direktor Udruženja poslodavaca FBiH.

Voditeljica projekta Selma Dandić istaknula je važnost kontinuiranog razvoja privrede bez kojeg nema razvoja ni države ni društva.

-Privreda je svima izvor. Bez privrede se ne može razvijati ni država ni društvo, a istovremeno su privrednici ti koji su često marginalizirani u društvu. Upravo kroz ovaj projekt želimo ukazati na važnost privrednika za razvoj države i društva, kazala je Dandić.

Federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović pozdravio je aktivnost Dnevnog lista i istaknuo važnost ovakvih i sličnih projekata za privredu BiH.

U okviru projekta održana je i panel diskusija na temu ‘Kuda ide privredni sektor u BiH’, a sudjelovali su federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić, predsjednik Upravnog odbora Udruženja poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović, potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić, te predsjednik Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo, Safudin Čengić.

Zaključeno je da o privredi trebamo govoriti, da trebamo zajedno raditi na rješenjima i problemima koji tište privrednike. Takav primjer zajedničkog rada privrednika je aktivnost Udruženja poslodavaca FBiH kroz “inicijativu 20+5+6” izmjena i dopuna zakona s ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta i rasterećenja privrede. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!