U svim srednjim školama HNŽ-a održan štrajk upozorenja

U svim srednjim školama Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) jutros je tijekom prvog sata prve smjene održan štrajk upozorenja koji će danas također biti održan i prvog sata druge smjene.

Sindikati srednjih škola HNŽ-a jednoglasno su donijeli odluku o stupanju u štrajk upozorenja, a pored zahtjeva da im se do konca svibnja 2018. godine isplate pravomoćne presude iz 2013., traže i povećanje plaća za 15 posto, da se isplata porodiljnog vrati na 100 posto te da se prekine s praksom primanja radnika do 15. srpnja.

– Zahtjev sindikata bio je i potpisivanje okvirnog sporazuma o zbrinjavanju tehnološkog viška, ali protekli petak održali smo sastanak sa županijskim ministrom obrazovanja te smo tu približili stavove. Ovih dana očekujemo sastanak sa županijskim premijerom, ministrom financija i ministrom obrazovanja kako bi razgovarali i o ostalim zahtjevima – kazao je Feni predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ-a Josip Milić.

– Ukoliko se zahtjevi sindikata ne ispune članstvo će biti primorano koristiti zakonom predviđene radikalnije mjere, uključujući prosvjede te generalni štrajk – kazao je Milić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!