Udruga dijabetičara HNŽ-a „Insula“: Pomozite nam da nas manje boli

S ciljem da se popravi kvaliteta života oboljelim od dijabetesa oboljelima i njihovim obiteljima te donesu uštede zdravstvenom sustavu pokrenuta je inicijativa –„Za život sa manje boli“ a koje su pokretači grupe građana oboljelih i djece oboljele od dijabetesa u BiH.  Grupa građana Libre BiH povezali su se na svim razinama  i komuniciraju prema bitnim faktorima u Bosni i Hercegovini (Federaciji BiH, Republici Srpskoj).

– Udruga dijabetičara HNŽ-a „Insula“ jedan je od organizatora ove Inicijative jer priču za uvođenje FreeStyle Libre na tržište naše županije već je pokrenuta prije nekoliko godina te nadležni Zavod za zdravstveno osiguranje i Zavod za javno zdravstvo upoznati o vrijednosti ovog projekta. Udruga od samog osnivanja čini velike napore da se život dijabetičara ove županije poboljšava sa posebnim fokusom na maloljetne dijabetičare kojima je potrebna velika pažnja i pomoć cijele zajednice, kažu iz ove organizacije.  

– Naša udruga ovu priču pokrenula je davno no mnogo je prepreka i nažalost ništa ne možemo postići bez pritiska na nivou cijele države. Iz tog razloga pokrenuta je inicijativa po uzoru na Republiku Hrvatsku koja je urodila plodom i mi nećemo odustati dok i naša djeca i svi ostali dijabetičari u cijeloj BIH ne budu imali bolje uvijete života. U ovom trenutku najbitnije da cjelokupna javnost prepozna da oboljelima od šećerne bolesti treba pomoć i svi daju podršku ovoj Inicijativi, poručuju iz Udruge „Insula“.

Iz „Insule“ žele ukazati da korištenje ovakve tehnologije neće donijeti zdravstvu financijske gubitke, već naprotiv financijsku korist zahvaljujući enormnim uštedama na izbjegavanju liječenja komplikacija loše reguliranog dijabetesa.
„Kako su financijske uštede i konsolidacija financija i u zdravstvenom sektoru, jedan od planova predstavnika vlasti, očekujemo kako će podržati inicijativu koja u konačnici donosi financijske uštede“, poručili su.

Iz ove udruge mole za podršku medija i građana, a sve potrebne informacije mogu se saznati putem  linka:
https://www.onlinepeticija.com/incijativa_za_ivot_sa_manje_boli_dijabetes_libre_bih_za_ivot_sa_manje_boli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!