Uhićen vozač Audija zbog sumnje da je skrivio stravičnu nesreću

U stravičnoj prometnoj nesreći kod Ilijaša, koja se desila u ponedjeljak oko 16 sati na Autoputu A1, iz smjera Zenice u smjeru Sarajeva, na mostu preko rijeke Bosna u mjestu Ljubinići, smrtno je stradala jedna osoba.

Kako je priopćeno iz MUP-a KS-a, tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu van kolovoza, udara u metalnu zaštitnu ogradu, a zatim i u betonsku ogradu mosta, putničkog motornog vozila marke Audi A8, reg. oznake A48-E-050, kojim je upravljao vozač H.F. rođen 1995. godine, nastanjen u Sarajevu.

Tada je došlo do do razdvajanja vozila Audi A8 na dva dijela i do udara dijelova otpalih s vozila Audi A8,  u putničko motorno vozilo Audi A5 reg. oznaka T15-J-015, kojim je upravljala vozačica H. S., rođena 1979. godine u Zavidovićima, nastanjena u Sarajevu.

Tijelo smrtno stradalog je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužitelja biti obavjena obdukcija. Lakše tjelesne ozljede zadobio je vozač H. F., a liječnička pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Uviđaj su obavili tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, policijski služebnici MUP-a Županije Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci prometne i strojarske struke.

Također, u ponedjeljak navečer oko 20 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 4. KZ F BiH (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa),  vozač H.F. je uhićen i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Županije Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog događaja.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!