Uhićeni u akciji ‘Kalin’ u pritvoru

Općinski sud u Livnu je na prijedlog Županijskog tužiteljstva odredio jednomjesečni pritvor uhićenima u akciji kodnog naziva “Kalin”.

 Osumnjičeni L. G. (1977.) i P. G. (1971.), obojica iz Tomislavgrada, pritvoreni su radi kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Oni su uhićeni 7. veljače u okviru operativne akcije kodnog naziva “Kalin”, koju su proveli policijski službenici Federalne uprave policije, uz podršku Specijalne policijske postrojbe FUP-a, Sektora za podršku FUP-a i asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, te policijskih službenika MUP-a Hercegbosanske županije.

Akcija je provedena prema nalogu nadležnog Općinskog suda u Livnu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva u Livnu u cilju suzbijanja nelegalnih aktivnosti vezanih za nabavku i preprodaju opojnih droga. U akciji je zaplijenjeno oko sedam kilograma opojne droge, koja svojim izgledom asocira na “marihuanu”, a sumnja se da je bila nabavljena radi daljnje preprodaje. Nakon krim obrade, uhićeni su predani u nadležnost Županijskog tužiteljstva gdje ih je saslušao postupajući tužitelj. Isti je nakon saslušanja, podnio prijedlog prema Općinskom sudu da se privedenima odredi mjera pritvora.

Zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, kao i zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi puštanjem na slobodu, osumnjičeni mogli ponoviti ista ili slična kaznena djela, Općinski sud je uvažio prijedlog Tužiteljstva i donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od mjesec dana.

error: Content is protected !!