Upali u automat klub u Ljubuškom, pucali prema djelatnici i odnijeli 3500 maraka

 

Optužnica je potvrđena protiv Zvonimira Sušca (35), Ivice Rozića (30) i Tomislava Ćuže (36) zbog kaznenih djela razbojstva i nedopuštenog držanja oružja

Županijski sud u Širokom Brijegu u cijelosti je potvrdio optužnicu protiv Zvonimira Sušca (35), Ivice Rozića (30) i Tomislava Ćuže (36) zbog kaznenih djela razbojstva i nedopuštenog držanja oružja.

U optužnici Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu predloženo je produljenje pritvora za svu trojicu optuženika, o čemu će Sud naknadno odlučivati.

Optuženici Sušac, Rozić i Ćuže terete se da su se dana 22. rujna 2017. godine dogovorili da će izvršiti razbojstvo u automat klubu u Ljubuškom. U cilju realizacije dogovora Ćuže je za Sušca i Rozića osigurao potkapu crne boje tzv. „fantomku“ i  rukavice kako bi se isti maskirali, te im dao dio novca za kupnju goriva za vozilo. Toga dana oko 20 sati Sušac i Rozić vozilom marke Mercedes dovezli su se ispred automat kluba, nakon čega su izašli iz vozila i maskirani ušli u navedeni klub. Držeći automatsku puškom AK-47 uperenu u djelatnicu automat kluba, Rozić je uzviknuo „ovo je pljačka, daj pare, pucat ću“, nakon čega je i ispalio jedan hitac u neposrednu blizinu djelatnice koja se nalazila zaključana u kabini. U strahu za svoj život otključala je vrata kabine odakle je Sušac, najprije iz jedne, a zatim iz druge kabine uzeo novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu od oko 3.500,00 maraka. Dio otuđenog novca su potrošili, dok su drugi dio novca donijeli u obiteljsku kuću Ćuže, kao i maskirne predmete koji su pronađeni prilikom pretresa obiteljskih kuća optuženika.

– Pored toga Sušac se tereti da je neovlašteno nabavio i držao zabranjeno oružje i streljivo, ponajprije vojnu automatsku pušku AK-47 koja je korištena prilikom razbojstva, kao i određenu količinu streljiva. U daljnjem tijeku postupka u javnost će se iznositi pravovremene i točne informacije, uz poštovanje pretpostavke nevinosti optuženika do pravomoćnog okončanja postupka, kazao je Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH-a.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!