Uskoro utemeljenje Odgojnog centra HNŽ-a

Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ i Dalila Demirović, direktorica JU ”Dječji dom” Mostar, jučer su potpisali Ugovor o davanju na korištenje Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ jednog paviljona u sklopu JU ”Dječji dom” Mostar.

Kako je nakon potpisivanja ugovora istaknuto, Ministarstvo s JU „Dječji dom“ Mostar, uz financijsku potporu UNICEF-a BiH, provodi proces transformiranja Doma s ciljem primjene Zakona o udomiteljstvu FBiH čija primjena počinje 1. ožujka 2018. godine.

Cilj transformiranja je uspostavljanje novih preventivnih servisa čiji će fokus djelovanja biti djeca u sukobu sa zakonom, djeca iz obitelji s rizikom razdvajanja, malodobne trudnice, trudnice iz socijalno ugroženih obitelji, trudnice bez potpore obitelji, djeca s invaliditetom i djeca zatečena u skitnji i prosjačenju na području HNŽ.

Ministar Opsenica je istaknuo kako će se, u sklopu započete transformacije, a na temelju iskazane dugogodišnje potrebe i zakonske obveze utemeljiti JU Odgojni centar HNŽ, koji će koristiti dobiveni paviljon.

”Ministarstvo će prijedlog Odluke o utemeljenju Odgojnog centra uputiti Vladi i Skupštini HNŽ, a sredstva za pripremu prostora i njegovo funkcioniranje osigurana su u Proračunu HNŽ”, zaključio je ministar Opsenica.

Inače, Ugovor je potpisan uz prethodnu suglasnost Upravnog vijeća JU ”Dječji dom” Mostar i Grada Mostara kao osnivača.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!