Velež potpisao i Adnana Dudića

Iako je krajem prvog dijela sezone, odnosno prije početka priprema za početak drugog trener Ibro Rahimnić pričajući o pojačanjima spominjao brojke od dva do tri igrača, Velež je sedam dana prije utakmice sa Čapljinom na brojci od sedam novih igrača. Samo u tjednu iza nas, uz Anisa Ramčilovića i Valmira Berishu, sada je tu i Adnan Dudić. Dudić je klasični veznjak, ima 21 godinu i do sada je igrao u Norveškoj. Sunndal, Molde i  Brattvag su bili njegovi klubovi.

– Izuzetno mi je drago da sam dobio priliku da obučem Veležov dres, a jedan od najsretnijih će biti moj otac Admir, koji je veliki Veležovac. Ovom prilikom se zahvaljujem ljudima u klubu na ukazanom povjerenju, a na meni je sada da radom i zalaganjem opravdam ukazano povjerenje. Nadam se da ću dati svoj doprinos u borbi Veleža za ulazak u Premijer ligu BiH, naglasio je Dudić nakon potpisivanja ugovora.  

Angažmanom Dudića, broj stranaca se povećao na šest s tim da Denis Biševac i upravo Adnan Dudić imaju dvojno državljanstvo dok pravo nastupa u Prvoj ligi na jednoj utakmici imaju četvorica stranaca pa će biti jako zanimljivo za koga će se odlučiti Rahimić na startu sezone. Prije tri dana momčad Veleža sastavljena od igrača s manjom minutažom i nešto mlađih je odigrala kontrolnu utakmicu protiv Klisa.

– Vidjeli smo određeni broj igrača, bilo je tu novih imena, mladih igrača iz juniorskog, kadetskog pogona i realno ipak tu je vidljiva razlika između te prve i druge momčadi. Ovi momci koji su igrali u srijedu, moraju još raditi. Neki od igrača koji su stigli u proteklom periodu su dobili priliku i vidljivo je da i oni kasne, da će im biti potreban jedan period kako bi uhvatili korak s onima  koji su u prvoj momčadi, dodao je Rahimić.

Još ranije je u posljednjoj suboti prije početka prvenstva najavljena “generalka” kontra Rudara iz Kaknja. Rudar je otkazao, pa se kao moguća zamjena spominjao Neretvanac, na kraju je ipak odlučeno kako će posljednji rival biti Igman. Međutim, termin utakmice još nije ozvaničen. Susret je trebao biti odigran u subotu, ali kako kažu u taboru Veleža očekuje se jak vjetar, bura pa je to razlog zbog kojeg nije termin potvrđen. Nije isključeno da utakmice bude odigrana u ponedeljak.

error: Content is protected !!