Veliki tjedan za Bordo tim: Nude se oba trofeja i prilika da se ponovi sjajna sezona vječnog rivala

Sarajevo ovog tjedna može osvojiti oba trofeja, a definitivno ostati bez jednog. Pred Bordo timom je dakle – veliki tjedan.
Zadnji trofej na Koševo je sletio 2015. godine. Tog ljeta Bordo momci osvojili su titulu prvaka BiH, drugu klupsku. Godinu prije toga na Koševo je sletio i trofej Kupa, a sada obje kante FK Sarajevo može uzeti u tjedan dana. U srijedu na širokobriješkoj Pecari tim Husrefa Musemića brani 3:0 iz prve finalne Kup utakmice sa Širokim, u subotu dočekuje Zvijezdu protiv koje može osigurati treću titulu prvaka BiH.
Jasno, u fokusu je uzvrat Kupa…

– Krenuli smo dva dana ranije što svakako pokazuje koliko ozbiljno pristupamo utakmici bez obzira na prednost koju imamo, izjavio je trener u stručnom stožeru Dženis Ćosić.

– Ekipu Širokog Brijega znamo vrlo dobro, kao i oni nas, nema tu nekih posebnih tajni. Želimo odigrati jednu pametnu utakmicu, a ako je moguće i pobijediti… u svakom slučaju bit ćemo zadovoljni sa svakim rezultatom koji će nam donijeti trofej, dodao je Musemićev pomoćnik. Inače, Musemić je u Ljubuški, gdje će momčad čekati uzvrat sa Širokim, poveo skoro kompletan kadar. Naknadno će se do uzvrata finala priključiti Crepulja, a jučer su pošli  
Kovačević, Dizdarević, Hebibović, Šabanović, Halilović, Bekić, Šofranac, Mujakić, Lazić, Dupovac, Kurdić, Kapić, Mustafić, Rahmanović, Tatar, Resić, Cruz, Šišić, Velkoski, Handžić i Ahmetović. To je kadar pred kojim je, ne planina od izazova, ali test karaktera – jer ipak se ovog tjedna nudi dvostruka kruna, a to nije nešto što se osvaja svake godine. Zapravo se to u bh. nogometu dogodilo samo jednom. Napravio je to vječni rival Željezničar u sezoni 2011/12., u eri Amara Osima koji također ‘meta’ Fudbalskog kluba Sarajevo. Točnije Musemićeva meta, jer strateg Sarajeva bi Osimu mlađem u subotu mogao prići na titulu od rekordna tri naslova prvaka BiH. Bude li i subotu slavlja, Musemić će ući u probrano društvo od dva trenera koji su dva ili više puta osvajali Premijer ligu – dva puta pokorio je i Blaž Slišković sa Zrinjskim koji je na vrhu tabele završavao zadnje tri sezone zaredom.

S. N.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!