Vlada HNŽ: To su paušalne ocjene

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) oglasila se priopćenjem u povodu izjava predstavnika Centra civilnih inicijativa (CCI-a) da onemogućuju cjeloviti uvid javnosti u svoj rad, podvlačeći još jednom da je riječ o paušalnim ocjenama koje ova organizacija iznosi na račun rada izvršne, zakonodavne vlasti koje su rezultat primjene neadekvatne metodologije ocjenjivanja.

Iz Vlade su poručili kako predstavnici međunarodnih organizacija (OHR i OESS) te predstavnici CCI-a i drugih nevladinih udruga mogu, kao i dosad, biti nazočni i pratiti svaku sjednicu te vlade.

Iz županijske Vlade napominju kako su istoga mišljenja koje su usvojili u nastavku 78. sjednice održane 17. travnja ove godine kada su razmatrali izvješće o monitoringu CCI-a.

U njemu su naveli kako „samo bukvalno zbrajanje brojki i podataka te njihovo statističko izražavanje i tumačenje kakvo primjenjuje CCI ne daje precizne podatke o radu Vlade i njegovim učinicima na građane HNŽ-a ali ni o mogućnostima uspješne korekcije eventualnih propusta“.  Također je navedeno da „rezultat takve metodologije CCI zasnovane na vrlo jednostavnim i nepreciznim komparacijama, jesu dokumenti izvješća i vrlo paušalno komentiranje (ne) rada Vlade HNŽ-a“.

Danas je CCI održao izvanrednu tiskovnu konferenciju na kojoj su poručili kako će podnijeti tužbu protiv odgovornih u za prikrivanje informacija iz Vlade HNŽ-a, te kako se nadaju se da do toga neće doći.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!