Wigemark o Haškoj presudi: U BiH se svi trebaju okrenuti budućnosti

Voditelj Delegacije Europske unije u BiH, veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark, odgovarajući na upit hoće li posljednja presuda Haškog suda doprinijeti pomirenju među narodima u BiH, kazao je kako je pomirenje u BiH jako važno, a da bi se ono postiglo ne može biti nekažnjivosti.

– Tko god da je procesuiran, procesuira se kao pojedinac, a u ovom konkretnom slučaju pojedinci su procesuirani prema odredbama međunarodnog prava – kazao je Wigemark u izjavi novinarima nakon posjeta pravosudnim institucijama u Mostaru.

Po njegovim riječima, u proteklim sukobima u BiH bilo je jako puno žrtava na svim stranama i svi trebaju prvo na umu imati žrtve.

– Tijekom tih sukoba bilo je i jako puno kršenja domaćih i međunarodnih propisa. Potrebno je izbjeći politiziranje pravosuđa na bilo kojoj razini, domaćoj ili međunarodnoj. Netko tko može misliti da se može suditi narodima ili jednom narodu je nešto što ja zaista ne bih mogao prihvatiti. Zaista mislim da se u ovoj zemlji svi trebaju okrenuti budućnosti – zaključio je veleposlanik Wigemark.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!