Za nerede u ‘Podrumu’ dobili 14 godina i tri mjeseca zatvora

Vijeće Županijskog suda u Sarajevu kojim je predsjedavala sutkinja Indira Jahić izreklo je, nakon ponovljenog postupka, presudu kojom su Alen Bodulović, Edin Smajić, Alen Bistrivoda, Elvir Javorovac i Enis Kozić osuđeni zbog tuče i pucnjave u sarajevskom klubu “Podrum” u kojoj su ozlijeđene dvije osobe.

Boduloviću je izrečena jedinstvena kazna od devet godina zatvora i to šest za pokušaj ubojstva, 12 mjeseci za izazivanje opće opasnosti i nasilničko ponašanje, te 18 mjeseci za nošenje oružja bez dozvole. Smajić je za nasilničko ponašanje dobio dvije godine i tri mjeseca zatvora, dok su Bistrivoda, Javorovac i Kozić za isto kazneno djelo osuđeni na po 12 mjeseci zatvora.

Svima im je u kaznu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, koji je Boduloviću ponovo produžen, prenosi Faktor.

Ova petorka je 21. ožujka 2015, oko 3 sata ujutro došla u klub “Podrum” u sarajevskoj općini Stari Grad, u kojem je već bio Elvedin Škrijelj, sa kojim su stali za šank. Nakon kraće prepirke došlo je do naguravanja i tuče, a zatim je Bodulović iza pasa izvadio pištolj kalibra 7,65 milimetara, za koji nije imao odobrenje, te njime udario u glavu Jasmina Gusinjca, koji je bio u društvu sa Škrijeljom. Nakon toga, ispalio je najmanje dva hica iz pištolja, pogodivši Draška Erbeza, koji je tom prilikom zadobio lakše ozljede u vidu prostrijelnih rana.

U općoj tuči i metežu, Bodulović je ponovo pucao, ispalivši više hitaca u pravcu Škrijelja, kojeg je pogodio u grudi i stomak, nanijevši mu teške tjelesne ozljede opasne po život.

Prva presuda izrečena je krajem ožujka prošle godine.

Nakon žalbi odvjetnika Vrhovni sud FBiH utvrdio je povrede kaznenog postupka i vratio slučaj na novo suđenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!