Zahtjev Predsjedništva BiH u svezi aktivnost hrvatskih obavještajaca

Advertisements

U Ministarstvu sigurnosti BiH u tehničkom mandatu je 19. ožujka zaprimljen zahtjev Predsjedništva BiH da mu u roku od tri dana bude dostavljena informacija o navodima iznesenim u javnosti o aktivnostima Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Republike Hrvatske i generalnog konzula Hrvatske u BiH, objavila je Srna pozivajući se na izvore bliske Ministarstvu sigurnosti BiH. Ministar sigurnosti BiH BiH Dragan Mektić izjavio je za navedenu novinsku agenciju da je, prema njegovim saznanjima, u to Ministarstvo stigao zaključak Predsjedništva BiH, na koji će odgovoriti ovoga tjedna.

“Neke operativne podatke ne možemo dostavljati, ali u mjeri koliko može da se kaže neka informacija, mi ćemo je dostaviti“, pojasnio je Mektić i dodao da ostaje pri ranije iznesenim stavovima o hrvatskim obavještajcima i diplomatima o vrbovanju pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

I zamjenik ministra sigurnosti Bih Mijo Krešić rekao je Srni da zna da je Predsjedništvo BiH zatražilo od tog ministarstva informaciju o navodima iznesenim u javnosti o aktivnostima SOA-e.

Tužiteljstvo BiH je 14. ožujka formiralo predmet kako bi žurno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH te je, s tim u svezi, narednog dana saslušan ministar Mektić.

error: Content is protected !!