Zdrav čovjek je bogat čovjek, osigurajte se na vrijeme

Croatia osiguranje za praktično vrlo nisku cijenu (već od 6,5 eura mjesečno) omogućava pristup najboljim svjetskim liječnicima, omogućava drugo liječničko mišljenje za sve bolesti, pokriva troškove liječenja u inozemstvu čak do iznosa od dva milijuna eura

Zdrav čovjek ujedno je i bogat, iako toga nije svjestan. Stara je to talijanska izreka koja na najbolji način oslikava važnost čovjekova zdravlja. Ta izreka dobiva na težini posebno u današnje vrijeme, kako to mnogi vole reći, ‘modernog života’ pod koji potpada užurbanost, previše rada, premalo odmora, previše umora, premalo sna… Ukratko, ‘moderni’ način života proizvodi kudikamo veću količinu stresa nego što je recimo to bilo prije dvadesetak godina.

U takvom okružju bolest dolazi kao ‘dobar dan’ i očuvanje zdravlja postalo je gotovo problem broj jedan u svijetu. S tim problemom muče se i veće i uređenije države od Bosne i Hercegovine čiji je zdravstveni sustav dosta rascjepkan (imamo 13 ministarstava zdravstva, te isto toliko zavoda za zdravstveno osiguranje i zavoda za javno zdravstvo).

Kako pomoći pacijentima?

Iako BiH ima kvalitetan liječnički kadar, mnogi se slažu da bi sustav ipak mogao biti učinkovitiji nego što jest i da bi njegov razvoj trebao biti jedan od državnih prioriteta. Nije tajna da se pacijenti nerijetko žale na duge liste čekanja, na manjkavosti dijagnostičkih metoda, na nemogućnost dobivanja drugog mišljenja…

Onaj tko je primjerice obolio od neke teške bolesti itekako zna s kakvim problemima se susreo ‘lutajući’ kroz naš zdravstveni sustav. U izvješćima Svjetskog ekonomskog foruma zdravstvo u BiH obično zauzima pozicije između 85. i 90. u konkurenciji 134 zemlje. Objektivno, nije to baš za pohvalu.

Takvo stanje itekako frustrira pacijente, ali i djelatnike u zdravstvenom sustavu. Svi oni polako postaju svjesni da postoje i neke druge mogućnosti koje omogućuju kvalitetnu liječničku skrb. Privatne osiguravajuće kompanije definitivno su već dobro ‘zagazile’ u sferu zdravstva, te vrlo dobro razvijaju nove modele koji pacijentima za minimalne, pa može se reći gotovo simbolične, iznose omogućuju kvalitetno liječenje. Osiguravajuće kompanije praktično su već niz godina sudionik u lancu zdravstvenog sustava i partner postojećoj zdravstvenoj infrastrukturi. Riječ je o svojevrsnoj nadogradnji zdravstvene skrbi.

Svjetski brend na dohvat ruke

Pacijente uglavnom muče slična pitanja. Nisu sigurni je li dijagnoza točna, često nisu upućeni gdje mogu dobiti najkvalitetnije liječenje, uvijek se pitaju hoće li imati dovoljno novca za sve što im je potrebno prilikom liječenja. Kome se obratiti s tim nedoumicama? Već smo napomenuli da su osiguravajuće kuće ‘uskočile’ na taj zdravstveni kolosijek, a kao primjer jednog od kvalitetnijih rješenja na tržištu navodimo Croatia osiguranje koje još od lipnja 2016. godine nudi proizvod Best Doctors Plus.

Naime, Croatia osiguranje za praktično vrlo nisku cijenu (već od 6,5 eura mjesečno) omogućava pristup najboljim svjetskim liječnicima, omogućava drugo liječničko mišljenje za sve bolesti, pokriva troškove liječenja u inozemstvu čak do iznosa od dva milijuna eura. Najkraće rečeno, pacijent kroz suradnju s Croatia osiguranjem dobiva potpunu sigurnost kada mu je najteže i može se potpuno posvetiti liječenju i oporavku.

Inače, Best Doctors je svjetski brend, prisutan je na tržištu u više od 70 zemalja. U okviru Best Doctorsa surađuje više od 50.000 liječnika iz cijelog svijeta, a najbolje od svega je što ta polica osiguranja pacijentima nudi pristup najboljim svjetskim liječnicima i vrhunskim klinikama.

 Najbolji svjetski liječnici oboljelima će izraditi drugo liječničko mišljenje koje uključuje potvrdu ili promjenu dijagnoze pacijentovog zdravstvenog stanja s preporukom metode liječenja i prijedlogom triju svjetskih centara u kojima je takvo liječenje moguće. Nakon drugog liječničkog mišljenja pacijent može biti siguran da ima ispravno postavljenu dijagnozu s preporukom najbolje metode liječenja. Best Doctors Plus pokriva troškove liječenja u inozemstvu do iznosa od milijun eura godišnje, odnosno do ukupnog iznosa od dva milijuna eura za vrijeme čitavog trajanja osiguranja.

Također, Best Doctors Plus pokriva troškove prijevoza za osiguranika i osobu u pratnji, kao i troškove smještaja za vrijeme liječenja u inozemstvu. Osiguranik ostvaruje pravo na naknadu za boravak u bolnici te pokriće troškova lijekova nakon povratka u BiH što možete provjeriti i na stranici  www.crosig.ba. Best Doctors Plus namijenjen je svim dobnim skupinama, djeci od 31. dana života i odraslima do 65. godine života.

Pet razloga zašto ugovoriti Best Doctors Plus osiguranje jesu: omogućava pristup najboljim svjetskim liječnicima, drugo liječničko mišljenje za sve bolesti, pokriće troškova liječenja u inozemstvu do iznosa od dva milijuna eura, liječenje u inozemstvu nevezano uz proces liječenja u BiH, sigurnost kada vam je najteže.

Pacijentica: Best Doctors mi je spasio život

Silazila sam niz stube u prizemlje kuće i sljedeće čega se sjećam jest da sam se probudila na podu. Sljedećih pet tjedana provela sam u bolnici oporavljajući se od moždanog udara. Nakon bolničkog oporavka osjećala sam pritisak u prsima koji je za nekoliko mjeseci postao sve izraženiji i popraćen jakim lupanjem srca. Kardiolog mi je rekao da je ta srčana aritmija uobičajena i da se mora naviknuti živjeti s njom. Odlučila sam kontaktirati Best Doctors osiguranje. Stručnjaci su napravili analizu i saznala sam da se moje stanje naziva ‘trajnom atrijskom fibrilacijom’, koju treba liječiti posebnim lijekovima za smirivanje srčanog ritma. Nadalje, liječnik mi je preporučio niz tretmana među kojima i ‘ablaciju katetera’. Moj se život promijenio od dana kada sam imala taj zahvat. U bolnicu sam otišla potpuno nesposobna, a izašla ponovno živa, kazala je pacijentica Vi, jedna od mnogih koje su koristile usluge Best Doctorsa. Njihova iskustva možete pročitati na linku https://bestdoctors.com/.

Pokriće troškova liječenja u inozemstvu za:

  • Liječenje karcinoma
  • Zahvat premoštenja koronarne arterije
  • Zamjena ili rekonstrukcija srčanih zaliska
  • Neurokirurški zahvati
  • Transplantacija organa

Pet razloga zašto ugovoriti Best Doctors Plus

  • Pristup najboljim svjetskim liječnicima
  • Drugo liječničko mišljenje za sve bolesti
  • Pokriće troškova u inozemstvu do iznosa od 2 milijuna eura
  • Liječenje u inozemstvu nevezano uz proces liječenja u BiH
  • Sigurnost u najtežim trenutcima
error: Content is protected !!