Vlašić: Energijom skratiti dužinu “crne rupe” u igri

Košarkaši mostarskog Zrinjskog su u vrlo dobroj formi na startu sezone u kojoj igraju na tri fronta, Drugoj ABA ligi, bh. prvenstvu i Kupu.

Poslije stanke ovog vikenda jer su bili slobodni u Ligi 11, sutra će igrati utakmicu Druge ABA lige protiv Borca u Čačku.

– To je momčad sastavljena od nekoliko vrlo iskusnih igrača koji su igrali praktično na skoro svim nivoima, mislim prije svega na Marka Marinovića. Primarno je zaustaviti njihovu tranziciju i šut za tri poena. Brzi su, dobro čitaju igru i kažnjavaju ako niste na istom trkačkom nivou s njima, kazao je trener Plemića Hrvoje Vlašić.

Istaknuo je da Zrinjski mora odgovoriti jednakom mjerom u atletskom smislu.

– Ono što nam je bio problem u gostujućim utakmicama je da smo imali crnu rupu, na početku ili krajem utakmice. Ako želimo biti u egalu protiv Borca, moramo smanjiti te periode kada nemamo ideju u napadu i kada se ne branimo dobro. Ako nemamo neku ideju u napadu, moramo barem biti na energetskom nivou da se možemo braniti, poručio je Vlašić.

Centar Zrinjskog Marko Ljujić pohvalio je momčad Borca, no smatra kako Zrinjski nije bez izgleda.

– Borac je veoma nezgodan protivnik i neće nam biti nimalo jednostavno igrati tamo, ali mi ne idemo s bijelom zastavom. Učinit ćemo sve da iskoristimo njihove slabosti i da riješimo utakmicu u našu korist, kazao je Ljujić.

Zrinjski će odigrati tri utakmice u sljedećih sedam dana (sinoć Student u Kupu HB, u srijedu Borac pa u subotu s Vogošćom u domaćem prvenstvu).

– Apsolutno ne mogu odmarati nikoga, a sam tijek utakmice odredit će hoćemo li moći odmarati neke igrače. Sasvim sigurno da ćemo produžiti klupu u te tri utakmice i uključiti što više igrača u rotaciju, zaključio je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić. J.S.

 

error: Content is protected !!