Vratio se iz Austrije da izazove mržnju među Hrvatima i Bošnjacima

Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja ispisao je uvredljive grafite koji veličaju genocid u Srebrenici te brojne druge prijeteće poruke na automobilima i na kući svoje obitelji, saznali su istražitelji. Federalna televizija objavila je kako je počinitelj u cijelosti priznao djela, a pronađeni su i materijalni dokazi.

Lažno prijavljivanje

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije u suradnji s policijskim službenicima Federalne uprave policije su radeći na otkrivanju izvršitelja prijavljenog krivičnog djela Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, došli do saznanja da je u pitanju lažno prijavljivanje u vezi s navedenim krivičnim djelom.

Kako piše u priopćenju, opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećene osobe A. P. rođen 1987. godine, da je isti počinio radnje koje su okarakterizirane kao djelo Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

”Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ‘Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti’ iz člana 163 stav 1. KZFBiH”, priopćeno je iz MUP-a.

Federalna televizija objavila je kako je počinitelj jedan od vlasnika objekata Adis Pokvić te da je počinjenje djela u cijelosti priznao, a pronađeni su i materijalni dokazi. Pokviću će se na teret staviti i lažno prijavljivanje za koje je zaprijećena kazna do 6 mjeseci zatvora, a očekivati je i da će, bez obzira što je sam ispisao grafite, odgovarati i za krivično djelo izazivanje međunacionalne netrpeljivosti za koje je propisana petogodišnja zatvorska kazna.

Licemjerno davao izjave

Pokvić je inače i sam davao izjavu za televiziju u kojoj je rekao kako je otišao u Austriju raditi te da je došao kući na odmor. Kazao je kako je otišao u noćni provod s prijateljima te da su ujutro na njegovom automobilu osvanuli natpisi s porukama mržnja prema Bošnjacima. Poručio je kako je potez ‘počinitelja’ kukavički.

Postavlja se pitanje zbog čega se Pokvić odlučio na uništavanje vlastite imovine kako bi raspirio mržnju između Bošnjaka i Hrvata jer je svojim suludim činom učinio upravo to. Dva i pol desetljeća od rata koji je Središnju Bosnu zavio u crno, i nakon što se godinama pokušavaju relaksirati odnosi u tom trusnom području, takav čin jednog mladog čovjeka unio je nemir među lokalno stanovništvo.

J. S.

6 thoughts on “Vratio se iz Austrije da izazove mržnju među Hrvatima i Bošnjacima

 • kolovoz 11, 2019 at 6:54 am
  Permalink

  Jeli to taj bosnjacki patriotizam?
  Pravite problem gdje ga nema,jeli vas stid drugovi?

  Reply
  • kolovoz 12, 2019 at 12:32 am
   Permalink

   Vi ljudi sami pravite haos medu stanovnistvom. To nisu uradili MUSLIMANI i HRVATI to je jedan zdripac kojeg ste trebali odma bez suda objesit na sred SREDNJE BOSNE . Politicari su sad dobili priliku da optuzuju MUSLIMANE a to je uradio taj zdripac . Zna se ime i Prezime i nedizite tenzije.

   Reply
 • kolovoz 14, 2019 at 2:49 pm
  Permalink

  Koji monstrum. !!!!!!!!

  Reply
 • rujan 13, 2019 at 6:06 pm
  Permalink

  u8BLZ5EeH

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!