Vratolomije helikopterom iznad New Yorka od kojih staje dah (VIDEO)

Akrobatski pilot i bivši američki vojnik Aaron Fitzgerald širokom paletom nevjerovatnih helikopterskih trikova na otvorenom prostoru iznad rijeke Hudson u New Yorku iznenadio je brojne promatrače.

Šetači, građani i turisti u ovom dijelu New Yorka bili su nemalo iznenađeni kada su primjetili što se događa na nebu iznad njih.

Prevrtanja, okretanja, slobodni padovi, niski letovi i drugi trikovi koje je Firzgerald izvodio sa svojim helikopterom u blizini statue slobode, Battery Parka i pored autoceste West Side, prizori su za pamćenje i televizijske špice.

Fitzgeraldu je ovaj neobični nastup bio pripremni trening pred aeromiting Bethpage, koji se održava povodom Dana sjećanja u Americi, 27. svibnja.

Red Bullov helikopter, kojim leti Fitzgerald, prilagođen je za izvođenje trikova zahvaljujući posebnom rotoru od titanijuma. To omogućava pilotu da preokrene protok zraka kroz rotor bez oštećenja bilo čega, osiguravajući mu da izvodi manevre bez mnogo rizika.

Fitzgerald je bivši vojnik, dobitnik američke medalje za hrabrost, a većinu svog vremena u letjelici sada provodi za potrebe filmske i televizijske industrije. Letenjem se bavi od 1994. godine, nastupao je i snimao u preko 100 filmova i TV emisija, a letio je i u programima testiranja letjelica za NASA-u.

error: Content is protected !!