Vratolomije helikopterom iznad New Yorka od kojih staje dah (VIDEO)

Akrobatski pilot i bivši američki vojnik Aaron Fitzgerald širokom paletom nevjerovatnih helikopterskih trikova na otvorenom prostoru iznad rijeke Hudson u New Yorku iznenadio je brojne promatrače.

Šetači, građani i turisti u ovom dijelu New Yorka bili su nemalo iznenađeni kada su primjetili što se događa na nebu iznad njih.

Prevrtanja, okretanja, slobodni padovi, niski letovi i drugi trikovi koje je Firzgerald izvodio sa svojim helikopterom u blizini statue slobode, Battery Parka i pored autoceste West Side, prizori su za pamćenje i televizijske špice.

Fitzgeraldu je ovaj neobični nastup bio pripremni trening pred aeromiting Bethpage, koji se održava povodom Dana sjećanja u Americi, 27. svibnja.

Red Bullov helikopter, kojim leti Fitzgerald, prilagođen je za izvođenje trikova zahvaljujući posebnom rotoru od titanijuma. To omogućava pilotu da preokrene protok zraka kroz rotor bez oštećenja bilo čega, osiguravajući mu da izvodi manevre bez mnogo rizika.

Fitzgerald je bivši vojnik, dobitnik američke medalje za hrabrost, a većinu svog vremena u letjelici sada provodi za potrebe filmske i televizijske industrije. Letenjem se bavi od 1994. godine, nastupao je i snimao u preko 100 filmova i TV emisija, a letio je i u programima testiranja letjelica za NASA-u.

One thought on “Vratolomije helikopterom iznad New Yorka od kojih staje dah (VIDEO)

  • svibanj 27, 2019 at 10:13 pm
    Permalink

    MISLI DA JE VRIJEME DA SE DODIKU STANE U KRAJ NEČEMO NATO ON NEMA PRAVO ODLUČIVATI NIJE ON DRŽAVA KAKO SE PRESTAVLJA U SVIJETU ON JE JEDAN MALI INDITET NATO DOLAZI I ČUVAČE GRANICE BOSNE I HERCEGOVINE ZAJEDNO SA NARODOM BOSNE I HERCEGOVINE BOSNA JE NAJSTARIJA DRŽAVA NA BALKANU . NIGDJE U SVJETU NEMA DRŽAVA U DRŽAVI NEKOLIKO MILIJONA GRAĐANA STRANKE DRŽE U NEIZVJEŠČU MORA SE NAČI NEKI IZLAZ DA NAROD SRETNO POČNE DA ŽIVI ZAJEDNO KAO ŠTOJE ŽIVIJO STOTINAMA GODINA AKO ŽELITE MIR U EVROPI NATO HITNO DOLAZITE NAROD VAS OČEKUJE STRANKE SU PRESVOLE VOJNE AEDROME, PRISVOJILE GARNIZONE I OSTALE VOJNE POLIGONE OD VITALNOG ZNAČAJA. MORAM ISTAKNUTI DA U NATU IMA MALO NACIJUALNE FILOZOFIJE KOJA ČE RAZORITI ČITAV BALKAN. DVA RATA SAM DOŽIVJEO PA NEBI ŽELIJO DA NAS STARIJE ZADESI NESREČA. JER TOLOKO SE NAROD OPREMIJO SA ORUŽJEM STRANKE SU DOZVOLILE DA ZAKONOM KUPUJU ORUŽJE KAO DA SMO NA DIVILJEM ZAPADU. ETO MOJI STARI PENZIJUNERI ŽAO MI VAS A POSEBNO MLADE OMLADINE. INTERNACIJUALNI HUMANISTA B H MIS SAFET BULJKO.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!