Vučić u posjeti Kini

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se rano jutros s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom, na čiji poziv je doputovao u glavni grad Kine gdje se održava forum “Pojas i put”.

 Predsjednik Kine primio je Vučića u Velikom domu naroda u Pekingu, a u fokusu razgovora, kako je ranije najavljeno, bila je prvenstveno ekonomska suradnja dvije zemlje.

 Kineski predsjednik rekao je da Srbija ima važnu ulogu u izgradnji Incijative “Pojas i Put” i da dvije zemlje trebaju unaprijediti suradnju u tom okviru radi veće dobrobiti i prosperiteta za svoje građane.

 Vučić je istaknuo važnost suradnje Srbije s Kinom, kazavši kako se radi o velikoj sili koja za razliku od drugih, ne vrši pritisak, već i malim zemljama prilazi uvijek s poštovanjem.

 “Kada govorite s velikim silama Zapada uvijek postoji neka vrsta pritiska s kojim se suočavate, a kada razgovarate s Kinom i njezinim liderima suočeni ste uvijek s poštovanjem”, naglasio je Vučić koji je odličnom ocijenio suradnju dvije zemlje te najavio njezin nastavak, prenose beogradski mediji.

error: Content is protected !!