Vujoševiću amputiran prst na nozi

Selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević nalazi se u Kliničkom centru u Beogradu, gdje mu je danas amputiran gangrenozni prst na lijevoj nozi.

Vujošević se nakon hirurškog zahvata osjeća dobro, a poručuje da će voditi bh. reprezentaciju u predstojećim kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo, priopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

– Cjelokupan trud ljekara koji su me liječili, do sada je dao određeni rezultat. Upala je bila sanirana i lokalizovana, ali ne izliječena. Na lijevoj nozi, na domalom prstu je ostao gangrenozni proces i kako bi umanjio rizik od eventualnih komplikacija, danas je odrađena amputacija tog prsta. To ne remeti ni mehaniku ni statiku. Zahvat je radio profesor Laza Davidović na Kliničkom centru. Danas sam primljen i odmah je urađena amputacija. Očekuje se da će oporavak trajati koliko je uobičajeno za ovakve slučajeve. Ono što je sigurno jeste da neću moći učestvovati na trenerskom seminaru KSBiH, koji je zakazan za 13. Listopad. Ja se osjećam dobro i očekujem da će oporavak ići po planu. I očekujem da ću voditi bh. reprezentaciju u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2019. godine – poručio je Vujošević odmah nakon amputacije.

Duško Vujošević je prst povrijedio nakon utakmice sa Švedskom u Zenici, a zbog komplikacija nije putovao s reprezentacijom u Armeniju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!