Vukas tvrdi da se na Grbavici nije kockao sa sastavom – očito se još nije oprostio od Europe

Piše: Slaven Nikšić

Hari Vukas je svjesno riskirao s kadrom bez važnih, od Europe umornih igrača, vratara Ivana Brkića, defanzivaca Tomislava Barbarića i Daria Rugaševića, Damira Šovšića te ofanzivaca Staniše Mandića i Miljana Govedarice. Isplatilo mu se nije, jer je Zrinjski izgubio i drugi derbi sa ‘vječnima’. Željo je kao i Sarajevo bilo minimalno bolje. Je li to bio poraz za viši cilj, za veće dobro – vidjet ćemo već u četvrtak.
Tri kola – dva poraza. Je li to učinak s kojim trebaju biti zadovoljni u taboru viceprvaka, u taboru rekordnog prvaka BiH? Vrijeme će pokazati, no prije nego požurimo s konačnim  sudom, ubacimo u jednadžbu i to da je Zrinjski i dalje u Europi, da se očito, pokazuje to sastav protiv Želje, nada nečemu i protiv Malmöa.

Zasluženi porazi od ‘vječnih’


– Čestitam kolegi Osimu i Želji na pobjedi, zaslužena je. Mi smo nažalost podbacili, konstatirao je Vukas nakon minipmalnog poraza na Grbavici, na kojoj je pobjednika odlučio prošlosezonski najbolji strijelac Sulejman Krpić.
U redu, Zrinjski je podbacio, ali zašto? Splićanin vjeruje da zna odgovor.
– Bilo je dosta igrača koji nisu bili raspoloženi. Ušli smo u seriju grešaka i kada se sve spoji, dolazimo do ovog rezultata.
Očekivano, osvrnuo se i na svjesno oslabljen tim koji je izveo na travnjak Grbavice…, svjesno – u smislu da je kombinirao, odmarao umorne, a pokušao sa svježijima.
– Imali smo težak raspored u prva tri kola, naglasio je pa dodao: Izgubili smo od Sarajeva i Želje, oba puta minimalno. Po meni su te dvije ekipe odigrale jako pametno protiv nas. Zaslužili su te pobjede. Što se tiče kockanja sa sastavom, mi smo imali težak meč u četvrtak. Ta Europa uzima danak. Ne bih ja rekao da je to kockanje. Sigurno da bi igrali igrači od četvrtka, ali nisu mogli. To u ovom trenutku ne bih nazvao ni kockanjem ni odmaranjem, moramo razmišljati i o idućem četvrtku kada nas očekuje jako teška utakmica.

Udar na ambicije

Jasno da je Malmö u mislima, da ekipa nakon Utrechta vjeruje da može još dalje, ali što je s prvenstvenom kampanjom? Zrinjski nakon tri kola ne kotira najbolje…
– Meni kao treneru nije nimalo lako pogledati tablicu sada. Mi u tri kola imamo dva poraza, bez obzira na to što su to Sarajevo i Željo – nije lako. Ne bi bilo dobro zaostajati na samom početku. Ovo je udarac na naše ambicije, jer smo najavljivali titulu. Moramo se što prije vratiti na pobjednički kolosjek, zaključio je Vukas.
Udarac na ambicije – jasno da su to dva poraza u prva tri kola, ali ako Zrinjski na uštrb prvenstva još jednom izenadi u Europi, o isplativosti rizika na Grbavici, pa i ranije na Koševu, moći će se razglabati sa daleko više zadovoljstva.

U Švedskoj sude Englezi

Na Swedbank stadionu Zrinjskom će u četvrtak od 19 sati pravdu dijeliti engleski suci – glavni je Stuart Attwell, pomoćnici  će mu biti Constantine Hatzidakis i Daniel Richard Cook. Četvrti sudac je Simon Hooper, delegat je Nijemac Fion Pfortke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!