WHO uručio BiH novu donaciju zaštitne medicinske opreme

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), Regionalni ured za Europu, osigurala je novu donaciju zaštitne medicinske opreme za BiH koja je danas uručena Ministarstvu civilnih poslova (MCP) BiH.

Ovo ministarstvo i Svjetska zdravstvena organizacija od početka pandemije veoma uspješno surađuju i donacija, kako je kazala ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević, samo je nastavak te suradnje i izraz riješenosti obje strane da na najbolji način pomognu stanovnicima BiH.

– Pomoć koju je dosada Svjetska zdravstvena organizacija dodijelila građanima BiH, zdravstvenim djelatnicima i ostalima u stanju potrebe veoma je važna za nadvladavanje ovog akutnog zdravstvenog problema u BiH, ali ništa manje i u cijelom svijetu – kazala je Gudeljević izražavajući zahvalnost WHO.

Rezidentna koordinatorica Ujedinjenih nacija (UN) u BiH Ingrid Macdonald također je naglasila dobru suradnju s MCP ne samo kada je riječ o zdravstvu, nego i obrazovanju i drugim oblastima.

– Što se tiče zdravstva surađivali smo od samog početka pandemije i moram naglasiti da se sada infekcija pogoršala. Ono što mi smatramo jeste da treba imati fokus na testiranju, nadzoru i da mora postojati više podrške. BiH je na samom početku bila vodeća kada je riječ o mjerama uz nizak nivo infekcije, što sada nažalost više nije slučaj – navela je Macdonald.

error: Content is protected !!