World Vision BiH izdvaja 60.000 KM za prevenciju širenja koronavirusa

World Vision BiH će 60.000 KM svojih sredstava usmjeriti na kupovinu prehrambenih proizvoda, zaštitnih sredstava, maski i rukavica, te sredstava za higijenu i dezinfekciju, najugroženijim kategorijama stanovništva i osobama koje obavljaju poslove sprječavanja širenja koronavirusa, čime su i sami izloženi infekciji virusom.

WV BiH će novcem podržati nabavka sredstava za udruženja iz romskog sektora, te će pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama, zaštitnim sredstvima, sredstvima za higijenu i edukativnim materijalima na romskom jeziku primiti 300 porodica širom BiH.

– World Vision BiH je od samog početka pandemije svoje resurse i podršku stavio na raspolaganje relevantnim vladinim institucijama – izjavila je direktorica programa WV-a BiH Larisa Klepac.

U svjetlu te saradnje, a na preporuku Ministarstva zdravstva Federacije BiH, World Vision će ranjivim kategorijama u FBiH pakete podrške distribuirati u partnerstvu s Crvenim križom Fedeacije BiH, te je dio koordinacijskog tijela uspostavljenog u tu svrhu.

U saradnji s Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, zaštitna sredstva, sredstva za higijenu i edukativni materijali bit će osigurani za osam institucija koje zbrinjavaju djecu bez roditeljskog staranja, djecu i osobe s poteškoćama u razvoju i starije osobe, saopćeno je iz Odjela za komunikacije WV BiH.

One thought on “World Vision BiH izdvaja 60.000 KM za prevenciju širenja koronavirusa

  • ožujak 24, 2020 at 11:27 am
    Permalink

    With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My blog has a lot of unique content I’ve either written myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any methods to help reduce content from being stolen? I’d definitely appreciate it.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!