Za doček Nove godine u Sarajevu popunjeni svi smještajni kapaciteti

Smještajni kapaciteti u Sarajevu za doček Nove godine su u cijelosti popunjeni, kazao je za Fenu predsjednik Turističke zajednice Županije Sarajevo Nermin Muzur.

Turistička zajednica ŽS-a omogućila je i besplatan boravak medijima iz regije u Sarajevu za vrijeme novogodišnjih praznika te besplatan videolink za javljanja uživo sa sarajevskih ulica.

Muzur ističe da će se “Visit Sarajevo press centri” nalaziti kod Katedrale, Vječne vatre i na Trgu BiH, gdje će i biti organiziran trodnevni novogodišnji program.

– Nemamo sistem koji prati i objedinjuje podatke o smještaju i popunjenosti, ali osobno sam zvao da rezerviram za novinare i nigdje više nisam uspio naći slobodne sobe. Na internet stranicama za rezervacije piše kako su kapaciteti popunjeni više od 90 posto, a u komunikaciji s hotelima i drugim smještajnim objektima u našoj blizini saznali smo da nemaju nijednog slobodnog kreveta – naveo je on.

Kako je naglasio, na regionalnoj promociji zimskih turističkih potencijala Sarajeva posjetitelji su bili izuzetno zadovoljni ponudom i u Sarajevu, ali i ponudom novih sadržaja na Bjelašnici.

– Kapaciteti na Bjelašnici su također potpuno rezervirani jer će turisti nakon proslave produžiti odmor i ići na skijanje – ustvrdio je Muzur, podsjećajući da Novu 2018. na otvorenom u Sarajevu svi posjetitelji dočekuju sa Zdravkom Čolićem.

Istaknuo je da će noć uoči dočeka Nove godine diplomci Muzičke akademije u Sarajevu okupljeni u filharmonijski sastav održati koncert ispred Katedrale, dok će prvog dana 2018. godine ispred Vječne vatre biti održan koncert Crvene jabuke.

Muzur je kazao da Sarajevo prvi put ove godine ima trodnevnu proslavu i brojne manifestacije koje privlače veliki broj turista.

Prema procjenama Turističke zajednice ŽS, ove godine se očekuje više od 100.000 turista.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!