ZA OSAM MJESECI OVE GODINE U SARAJEVU UKRADENO 120 AUTOMOBILA, VRAĆENO 71

Od početka godine na području Kantona Sarajevo ukradeno je 120 automobila, a vraćeno 71 vozilo, piše Novinska agencija Patria.

Na području Kantona Sarajevo u mjesecu avgustu ove godine izvršeno je 15 krivičnih djela teških krađa motornih vozila od čega je 13 pronađeno i vraćeno vlasnicima (Uprava policije MUP-a KS vratila je deset i vlasnici su pronašli tri vozila).

U mjesecu julu ove godine ukradeno je 14 automobila, od čega je 12 pronađeno i vraćeno vlasnicima (Uprava policije MUP-a KS vratila je vlasnicima osam motornih vozila, Uprava policije MUP-a ZDK-a – jedno, dok su tri vozila pronašli vlasnici)

U junu je izvršeno 15 krivičnih djela teških krađa motornih vozila. Pronađeno je osam, od čega je MUP KS vratio tri vozila, PS Kakanj jedno i četiri motorna vozila su pronašli vlasnici.

Iz MUP KS navode da je u odnosu na prošlu godinu broj krađa smanjen.

U mjesecu maju ukradeno je 21 vozilo, a vraćeno 12 i to od strane Uprave policije MUP-a KS četiri vozila, MUP-a RS-a jedno, drugih MUP-ova dva i vlasnici su pronašli pet vozila. U aprilu je ukradeno 29 vozila, vraćeno 12, u martu ukradeno devet a vraćeno pet, u februaru je otuđeno deset automobila, a vraćena tri. U januaru je ukradeno 17 vozila, a vraćeno šest automobila, prenosi crna-hronika.info.

error: Content is protected !!