Za pet mjeseci zaplijenjeno više od 340 kilograma narkotika

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske otkrili su u prvih pet mjeseci ove godine 406 slučajeva zlouporabe droge i zaplijenili više od 340 kilograma narkotika.

Iz MUP-a Srpske je, povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe i krijumčarenja droge, priopćeno da su policijski službenici u ovom periodu otkrili 102 kaznena djela i 304 prekršaja iz ove oblasti.

Policija je zaplijenila 337.702,75 grama marihuane, 4.262,41 grama hašiša, 78,73 grama kokaina, 1.194,66 grama anfetamina i 94,8 komada ekstazija.

Iz MUP-a navode da su proveli niz akcija usmjerenih na otkrivanje i razbijanje kriminalnih grupa koje se bave neovlaštenom proizvodnjom i prometom droge, kao što su “Krupac”, “Vitorog”, “Klub” i “Klub dva”, koje su rezultirale pljenidbom veće količine razne droge i uhićenjem i procesuiranjem većeg broja osoba.

Policijski službenici svakodnevno, u okviru svojih redovnih poslova i zadataka, poduzimaju preventivne i represivne mjere koje se tiču evidentiranja i sankcioniranja kaznenih djela i prekršaja iz ove oblasti.

Kontinuirano se održavaju predavanja učenicima osnovnih i srednjih škola o štetnosti konzumiranja droge, navedeno je u priopćenju.

Komisija za suzbijanje zlouporabe droge u Republici Srpskoj u suradnji sa MUP-om, nadležnim ministarstvima i drugim institucijama i tijelima i ove godine sudjeluje u obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe i krijumčarenja droge.

Tim povodom policijski službenici su na info-pultovima u centru gradova dijelili informativne letke pod sloganom “Odupri se virtualnim izazovima”, te podsjetili građane na štetnost droge po zdravlje pojedinca i sigurnost zajednice.

error: Content is protected !!