Za trostruko ubojstvo 34 godine zatvora

Županijski sud u Bihaću izrekao je presudu kojom je Muhameda Kadirića iz Sanskog Mosta proglasio krivim za trostruko ubojstvo počinjeno u veljači prošle godine u sanskom mjestu Vrhpolje, kada je hicima iz automatske puške usmrtio susjede Safeta Kadirića iz Vrhpolja, te Elkaza Razića i Emira Bajrića iz susjednog Kamička.

Kadiriću je, kako je za Faktor potvrdio glasnogovornik bihaćkog Županijskog suda Džemal Jodanović, izrečena jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora u trajanju od 34 godine zbog trostrukog ubojstva i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Muhamed Kadirić

Ubojstvo, koje je šokiralo stanovnike Vrhpolja i Kamička, susjednih naselja u općini Sanski Most, dogodilo se 24. veljače prošle godine u popodnevnim satima u ljetnoj kuhinji u blizini Muhamedove kuće, a svemu je kumovala rakija.

Ubojica i ubijeni su se družili i radili zajedno, jer su se svi bavili poljoprivredom. Tako je bilo i na dan ubojstva, kada su nakon posla sjedili i pili, da bi u jednom trenutku među njima izbila svađa. Muhamed je potom dograbio automatsku pušku i zapucao na susjede.

Žrtve Kadirića pokušale su pobjeći, ali im to, nažalost, nije uspjelo. Svjedoci su ispričali kako je prizor na mjestu zločina bio strašan. Jedno tijelo nađeno je u ljetnoj kuhinji, drugo na vratima, a treće iza ljetne kuhinje.

Kao najtragičnije u ovom slučaju mještani su tada isticali činjenicu da su ubojica i ubijeni bili i obiteljski povezani.

Oštećene obitelji sa imovinsko-pravnim zahtjevom upućeni su na parnični postupak

error: Content is protected !!