Zadnja linija najveća enigma

Ona postava koja se večeras pojavi na Pecari, teško da će biti ona idealna, jer najavljuju se još neke promjene u igračkom kadru
Velež će večeras na širokobriješkoj Pecari odigrati svoj prvi meč u pripremama, koje će uvesti u prve premijerligaške utakmice nakon tri sezone izbivanja iz najvišeg ranga bh. nogometa.

Ne tako davno, u sklopu priprema za drugi dio prošle sezone, na Pecari su snage u kontrolnoj utakmici odmjerili Široki Brijeg i Velež. Susret je odigran 16. veljače, Široki je slavio golom Borne Petrovića iz 51. minute. Velež je krenuo s Bobićem na golu, a u prvoj postavi su se kao četvorka u zadnjoj liniji našli Dario, Zvonić, Mrgan i Mešanović, Zeljković je igrao zadnjeg veznog, sredinom su ordinirali Behram i Ćosić, dok je protivničkom golu bila najbliža trojka Cvijanović – Fajić – Brandao. U nastavku iste utakmice igrali su Ovčina, Marques, Lucas, Samardžić, Osmić te golman Bogdanović.
I dok je Široki ovog ljeta mijenjao, puno više od Veleža, Rođeni bi vrlo lako večeras mogli izaći pa u skoro sličnom sastavu, jer od ovdje navedenih igrača, nedostaje tek Hamza Mešanović koji je napustio ekipu. Naravno, ovim imenima treba pridodati novake Čivića i Hasanovića, od kojih bi ovaj drugi mogao uskočiti u zadnju liniju. Upravo je ta zadnja linija protekle sezone, posebno u proljetnom dijelu, trpjela najveće promjene. Jer uz standardnog kapetana Zvonića u paru kao stoperski dvojac igrali su Marques, Mrgan, Zeljković, Kuduzović koji je po potrebi znao uskočiti i na bok. A tamo su Dario, Biševac, Alikadić i Mešanović. Sada Mešanovića nema, Alikadić radi po posebnom programu pa je realno očekivati da od prve minute tu bude Muharem Čivić. Nije isključeno da prve minute odradi i igrač koji nije potpisao ugovor, a koji je jako blizu – Makedonac Kosta Manev. Naravno, vrlo moguća je i rotacija u kojoj bi opet Zeljković bio stoper uz Zvonića, dok bi u veznom redu svoje mjesto našao Edo Vehabović, a Cvijanovića bi mogli mijenjati Berisha ili Ovčina.
Bilo kako bilo, ona postava koja se večeras pojavi na Pecari, teško da će biti ona idealna, jer najavljuju se još neke promjene u igračkom kadru. Kadru koji bi se trebao iskristalizirati kroz duele kontra Varaždina, na turniru u Hrasnici te protiv Željezničara, koji bi prema najavama trebao biti posljednji protivnik prije početka prvenstva. F. I.

Samardžić produžio

Igrač koji je stigao prije početka proljetnog dijela prošle sezone, Sinan Samardžić potpisao je novi ugovor s Veležom – do srpnja 2022. godine. Samardžić je u Velež došao iz Jedinstva, odigrao je pet utakmica te se jednom uspio upisati u strijelce.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!