Zamjenik ministra civilnih poslova prelazi u SDP

Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Vojin Mijatović, podnio je ostavku na ovu funkciju. On će danas napustiti NDP ispred kojeg je i došao na mjesto zamjenika ministra, a političko djelovanje će nastaviti kao član SDP-a, potvrđeno je za BHRT u Službi za informiranje SDP-a.

U pismu ostavke predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću, Mijatović piše da se BiH nalazi u najlošijem ekonomskom stanju i da svi ministri i zamjenici u Vijeću ministara trebaju podnijeti ostavku i snositi odgovornost.

“Svoj budući politički angažman ću dijeliti s ljudima koji istinski žele, ali i rade da BiH postane punopravna članica Europske unije, da postane zemlja u kojoj se može živjeti od svog rada, zemlja u kojoj će većina imati posao i moći osigurati uvjete za život svojoj porodici, zemlja u kojoj se svi poštuju bez obzira na to kom se bogu mole, u Banjoj Luci, u Sarajevu, u Mostaru, u Bihaću, u Trebinju, u Bijeljini, u Doboju, u Prijedoru, u Tuzli”, naveo je u pismu predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću Vojin Mijatović.

Mijatović je karijeru započeo u Dodikovom SNSD-u, nastavio u Čavićevom NDP-u, a sa da se odlučio  prikloniti taboru SDP-a, koji je u ovom „prelaznom roku“ solidno ojačao kadrovsku bazu u Republici Srpskoj.

Podsjećamo, sredinom studenog ove godine, bivši ambasador BiH u Belgiji, Draško Aćimović također je prešao u redove SDP-a, a tada je iz centrale SDP-a poručeno da će u narednom periodu biti još nekoliko „značajnih kadrovskih osvježenja“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!