Zatečen s drogom i oružjem, a u pretresu pronađen mini laboratorij i novac

Banjolučka policija uhitila je 21-godišnjeg Igora Zarića iz Banje Luke, kod kojeg su prilikom pretresa pronašli kokain i speed, te pribor za prepakiranje i rasturanje droge, kao i novac za koji se pretpostavlja da potiče od preprodaje narkotika.

Zarić je zaustavljen u Ulici Prvog krajiškog korpusa, a tijekom legitimiranja, policajci su kod njega pronašli i oduzeli više paketića kokaina i pištolj.

Policija je nakon toga pribavila nalog za pretres u Osnovnom suda u Banjoj Luci i pregledom njegove kuće i pomoćnog objekta pronađen je kokain pakiran u nekoliko vrećica, različite gramaže, kao i speed, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni i SIM kartice. Pored toga, pronađeno je i 16.800 maraka, aluminijska mrvilica, smjesa za povećavanje količine droge, kao i drugi pribor namijenjen na proizvodnju i distribuciju narkotika.

– Policija je ukupno pronašla i izuzela 27 grama kokaina, 77 grama speeda i 116 grama smjese za povećavanje količine opojne droge, kazala je Marija Markanović, glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka. Zarić se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, a nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta, protiv njega će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka.

Zarić je otprije poznat po kaznenim djelima, a privođen je i zbog falsificiranja novca. U akciji “Stotka” u travnju 2015. godine zajedno sa tri mladića lišen je slobode zbog stavljanja u opticaj veće količine falsificiranih novčanica u apoenima od po 100 KM. Četvorka je novčanice podvaljivala u sportskim kladionicama, ugostiteljskim objektima i kioscima.

error: Content is protected !!