Zatražena zajednička sjednica Vlade FBiH i Vlade Hrvatske o Aluminiju

Svjedoci smo svojevrsne, prije svega radničke drame, koja se ovih dana odvija u Mostaru, a vezano za gašenje i propast još jednog bosanskohercegovačkog privrednog giganta – Aluminijskog Kombinata Mostar, priopćeno je iz Demokratske fronte.

“Njegova dalja sudbina može se posmatrati prije svega kroz prizmu njegove važnosti za Hercegovinu i kroz sudbinu radnika i njihovih obitelji. Stoga, Demokratska fronta traži hitno održavanje zajedničke sjednice Vlade Federacije i Vlade Republike Hrvatske”, navode iz DF-a.

Vlada FBiH i Vlada Republike Hrvatske imaju 56 posto vlasništva i 100 posto odgovornosti za sudbinu “Aluminijuma” i njegovih radnika, navode iz DF.

“Put je imenovanje nove stručne uprave i podrška uspostavljanju proizvodnje. Na ovaj način prestaje kriminalni uticaj na Kombinat, koji ga je i doveo do gašenja, a što su radnici i sami prepoznali. Ovo podrazumjeva i promptni angažman svih tužiteljskih, pravosudnih i policijskih institucija na preispitivanju rada svih dosadašnjih uprava u ovom Kombinatu i podnošenje kaznenih prijava protiv svih koji su, raznim partijsko kadrovskim kombinacijama doveli ovaj kolektiv do propasti”.

U navedenom kontekstu Klub Demokratske fronte u ZD Parlamenta FBiH će i formalizirati navedenu inicijativu, navode.

2 thoughts on “Zatražena zajednička sjednica Vlade FBiH i Vlade Hrvatske o Aluminiju

 • srpanj 12, 2019 at 1:29 pm
  Permalink

  Hrvatska nije mogla rjesiti svoje probleme a ne vasih 12% koje su otplacene davno kako ne kuzite da je gotovo idite u Bare i tamo se naselite iskoristeni ste kao robovi i sada nema dalje

  Reply
 • srpanj 12, 2019 at 4:01 pm
  Permalink

  Jugoslovenski Gigant Mostarski Aluminijski Kombinat je ugasen.
  Udruzeni zlocinacki poduhvat “Novog svjetskog poretka”

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!