Zdravko Čolić: Dođite u Mostar da pjevamo zajedno

U Mostaru je u četvrtak održana press konferencija kojom je legendarni Zdravko Čolić i stari poznanik Mostara najavio svoj novi koncert u gradu na Neretvi koji će se održati 21. 6. na stadionu Pod Bijelim brijegom s početkom u 20:30h.
Govoreći  o svom novom dolasku u Mostar popularni pjevač je istakao da je njegov  svaki susret s rajom Mostara fantastičan.  Što se tiče pjesme i mostarskih koncerata naglasio je  mu je drago što će se ponovo  družiti  s mostarskom publikom.

Točno 4 godine

Naime, točno prije četiri godine na isti datum je gostovao i održao fenomenalan koncert za mostarsku publiku.
Naglasio je da  ima veliku emociju prema  Mostaru no navodi da mu je žao što još uvijek Mostar nema veliku dvoranu gdje bi se mogao organizirati koncert i u zimskom periodu.
– Nadam se da će vrijeme lijepo poslužiti na dan koncerta na stadionu Pod Bijelim Brijegom. Radujem se ponovnom dolasku u Mostar – poručio je Zdravko Čolić, te najavio da na ovom muzičkom spektaklu publika može očekivati predstavljanje nekih novih pjesama, ali i uživanje uz mnoštvo njegovih poznatih starih hitova.
Odgovarajući na pitanje o publici koja ga godinama, još prije rata uporno prati, sluša i dolazi na njegove koncerte Zdravko Čolić kaže da da ne vidi veliku razliku u publici prije rata i sada.
– Publika je uvijek ista, samo mi smo stariji pa imamo i više pjesama, tako da to jest razlika. Ali ne vidim neku posebnu razliku. Vokalno i muzički mislim da smo sada bolji nego u ranije vrijeme zato što nekako čovjek sve što je stariji sve je više odgovoran u tom smislu da se više pričuva prije koncerta, odnosno  profesionalniji odnos prema tome da se sutra spremno izađe pred publiku. Generalno publika je publika, samo što imamo sigurno jednu generaciju više.  Odjednom vidiš kako postoji  još jedna generacija koja je tu stigla pa  zatekneš mlađu raju. U moju publiku  je na taj način tako  pridodana još jedna generacija u odnosu na ono što je bilo ranije  – rekao je popularni Zdravko Čolić.
Hedonistički faktor

Nezaobilazno pitanje za Zdravka Čolića i ovog puta je bilo o njegovim energičnim koncertima koji  znaju trajati i po tri – četiri sata na kojima pokazuje  zavidnu razinu akumulirane kondicije.  Na pitanje kako se priprema za nastupe Zdravko Čolić odgovara da nema posebnih scenarija.
– Nemam nekih posebnih priprema. Što sam stariji sve više držim taj neki hedonistički faktor, ta prijateljska druženja, kojekakve večere , pa onda pokušavam  nekako pobjeći kad je koncertna akcija u pitanju. Ali ja volim da se družim s prijateljima – poručio je Zdravko Čolić.

Kako do ulaznica?

Na portalu Kupikartu ba.i njihovim prodajnim mjestima  puštene su u online prodaju ulaznice za veliki koncert Zdravka Čolića koji će se održati 21. 6. na Stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru u 20:30.
Ulaznice za koncert u prodaju u poslovnicama Globtour-a, na info pultu Mepas mall-a i kiosku Rondo u Mostaru.

Cijene ulaznica su :
– gornja tribina  KM  15
– donja tribina   KM   25
– fan zona          KM   30
– VIP backstage KM  40
– VIP centralna loža KM 50

Na dan koncerta :
– gornja tribina       KM 20
– donja tribina        KM 30
– fan zona               KM 40
– VIP backstage    KM 50
– VIP centralna loža KM 70
U cijene je uracunat PDV 17%

error: Content is protected !!