Želimo barem minimalan kompromis i sporazum

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je da u ovoj zemlji sve, nažalost, ide sporo, ali ide.

“Kompliciran je sustav, kompliciran način donošenja odluka, bezbroj njih može zaustaviti te procese i mi to sve moramo prevazilaziti i zato se sporo krećemo. BiH će upravo u ovom mandatu dočekati da bude ono što smo dugo obećavali – najveće gradilište na Balkanu, jer će se graditi na sve strane“, poručio je Izetbegović iz Goražda.

Govoreći o formiranju novog saziva Vijeća ministara BiH, Izetbegović je kazao da SDA nema dilema.

“Mi smo u MAP-u od 2010. godine. Radi se o tome da je potreban akcijski plan. Mi akcijsk plan možemo jednostrano dostaviti kada uđemo u Vijeće ministra BiH, naš ministar vanjskih poslova ili obrane, koji će doći iz reda Bošnjaka, onda dostavi taj akcijski plan, ali bismo željeli imati dogovor. Ne želimo raditi stvari koje će ponovno poslati lošu sliku iz BiH, pa da se sutradan premijer obraća govoreći da to nije stav srpskog naroda i srpskih ministara. Želimo barem minimalan kompromis i sporazum. Jednostrano slanje dokumenta je zadnja varijanta, pokušavamo dobiti od mandatara, koji će doći iz redova SNSD-a, izjave da će on poštivati Ustav i zakone ove zemlje, uključujući i Zakon o obrani. Kada kažemo poštivati Ustav, to znači da neće entitet nametati volju državi u nadležnostima koji su državne, a ne entitetske“, ponovio je Izetbegović.

Komentirajući izgred u vojarni OS BiH na Palama i postavljanje table bivše Vojske RS-a, predsjednik SDA ocijenio je su to provokacije, kojih će, kako smatra, uvijek biti.

“Bilo ih je, uostalom, i tijekom ovih 20 godina i njih će se prevazilaziti. Pronaći će se zko je to uradio i doći će na udar zakona jer je to nezakonita stvar“, rekao je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!