Želite li drukčiji život?

Dosta vam je svega i želite promjene? Odluke o novom, boljem životu se nižu jedna za drugom. S vremenom i razočaranja. Čast izuzecima. Ali kad se sve zbroji i oduzme, nije li najvažnije da smo sretni, usprkos svemu? Pa evo što savjetuju stručnjaci kako biste bili sretniji.

Promijenite rutinu

Iako ustaljeno ponašanje i navike mogu stvarati osjećaj sigurnosti, bolje je da unesete malo raznolikosti u svakodnevicu. Neka to budu jednostavne stvari poput odlaska drugom frizeru, izleta na neko novo mjesto, pijenje kave u drugom kafiću, kupnja u drugoj trgovini… Ili pak pokušajte nešto o čemu nikad niste razmišljali – jahati konja, otići na tečaj slikanja, slušati operu, itd. To nije nalik na vas? Upravo zato to i iskušajte.

Ne budite opsjednuti tuđim mišljenjem

Istina, prirodno je da smo zabrinuti oko toga kako nas drugi vide i doživljavaju, no oni nisu baš toliko zainteresirani za nas koliko mislimo. Možda jeste uznemireni zbog prištića na čelu, loše frizure, kojeg kilograma viška, ali drugi su ljudi ionako previše zaokupljeni vlastitim problemima da bi se bavili vašim “nesavršenostima”, kojima vi ne biste trebali davati prevelik značaj.

Postavite si nove i teže izazove

Prema tradicionalnim razmišljanjima, najbolje je odrediti nekoliko manjih ciljeva koje je lakše ostvariti kako biste izbjegli razočaranja. Taj trend se polako mijenja. Štoviše, neki stručnjaci misle kako je idealno zacrtati jedan veliki izazov i cilj koje je teže ostvariti, ali ipak moguće ostvariti – osjećaj uspjeha i postignutog nakon toga može vam promijeniti život iz temelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!