ŽELJKO KOMŠIĆ: SDP BiH i DF zajedno na općim izborima i nakon njih

SDP BiH i Demokratska fronta (DF) nastupit će zajedno na izborima u listopadu. I ne samo na izborima, već ostajemo zajedno i nakon njih, potvrdio je za Vijesti.ba predsjednik DF-a Željko Komšić.

“To je naš dogovor i DF će ga ispoštovati. Koji oblik suradnje u kojoj od izbornih jedinica, ovisit će o političkoj procjeni, kako nas iz DF-a, tako i od SDP-a. Krajnji cilj jest dobiti što veći broj zastupničkih mandata u konačnom zbiru, jer je to u konačnici najvažnije – oduzeti tu prednost nacionalnim strankama“, ističe sugovornik Vijesti.ba.

Kada su u pitanju druge stranke, predsjednik DF-a Komšić podsjeća da je Naša stranka ranije najavila da neće sudjelovati u takvom zajedničkom nastupu, ali da se poslijeizborna suradnja može ostvariti. “SBB se, na neki način, sam odmakao od ove priče. Istina, ne izravno, već to sudimo po njihovim posljednjim aktivnostima gdje su ponašaju kako to i priliči stranci koja je u koaliciji i na vlasti – potpora setu zakona o trošarinama, proračunma na svim razinama, potpora zakonima u Parlamentu FBiH itd. Što će dalje i kako biti, vidjet ćemo“, dodao je.

Govoreći o pojedinačnim kandidaturama, Komšić kaže da može ponoviti ono što je ranije više puta rekao. “Moja kandidatura za člana Predsjedništva BiH ima veze samo s ovim što rade Dragan Čović, HDZ BiH i HNS. Za nas u DF-u legitimo je pravo SDP-a BiH da tu uradi što god oni procjene. Jedini problem za nas tu predstavlja najavljena kandidatura za člana Predsjedništva iz RS-a iz reda srpskog naroda, jer tu ne vidimo pozitivan efekat na razvoj političke situacije, pogotovo u RS-u“, zaključio je Komšić u izjavi za Vijesti.ba.

error: Content is protected !!