Žena koja je našla bebu ispričala: Bilo je jezivo, plašila sam se da je uzmem

Majka djeteta je u rodni list upisana kao samohrana majka, što su potvrdili iz Centra za socijalni rad, naglasivši da nije bila pod njihovim nadzorom već je samo primala materinski dodatak

Zdravstveno stanje napuštene muške bebe koja je u petak ujutro pronađena u Derventi je stabilno, rekao je načelnik Odjeljenja za pedijatriju dobojske bolnice Miroslav Jović.

– Prema našoj procjeni, dijete je staro nepunih mjesec dana, medicinski je zbrinuto i za sada nema nekih zdravstvenih problema, rekao je novinarima Jović.

On je naveo da je dijete na odjeljenje pedijatrije zaprimljeno oko 7 sati, da je bilo dobro obučeno i uhranjeno.

– Mi ćemo dalje nastaviti da ga pazimo dok se ne nađe neko rješenje za njegovo zbrinjavanje, rekao je Jović i naveo da je obavio razgovor sa predstavnicima derventskog Centra za socijalni rad o daljnjem zbrinjavanju bebe.

Iz dobojske Policijske uprave priopćeno je da su identificirali ženu iz Dervente čiji su inicijali V. N. (23) koja je u haustoru stambene zgrade ostavila bebu.

Nakon što je derventska policija u 5.45 sati zaprimila prijavu da je u haustoru stambene zgrade pronađena beba, policija je do dolaska Službe hitne pomoći Doma zdravlja Derventa u službenom vozilu utoplila novorođenče. Odatle je beba nakon ukazane liječničke pomoći vozilom Službe hitne pomoći prevezana u dobojsku bolnicu. Dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva izjasnio se da je riječ o kaznenom djelu napuštanje djeteta.

O slučaju pronalaska bebe u Ulici srpske vojske u Derventi obaviješten je i nadležni Centar za socijalni rad. Istražitelji su u roku dva sata uspjeli pronaći majku djeteta.

Bilo je jezivo, plašila sam se da je uzmem

Mirjana Jevtić, čistačica kafića iz Dervente u blizini kojeg je pronađena napuštena beba, rekla je da je beba pronađena oko 5.20 sati.

– Kada sam došla na posao u prolazu zgrade koji se nalazi u blizini kafića ugledala sam korpu za bebe sa ručkama i u prvi mah pomislila da su se djeca igrala i ostavila je u prolazu. Međutim kada sam izašla iz kafića čula sam plač djeteta, ispričala je Jevtićeva.

Ona je dodala da je prišla korpi i ugledala bebu koja je bila pokrivena sa dvije dekice.

– Htjela sam da je uzmem u ruke, ali sam se plašila. Bilo je jezivo. Čekala sam da dođe policija, istakla je. Ispričala je da su policajci odmah uzeli bebu i odvezli je u Hitnu pomoć.

Ona je nakon dolaska policije dala izjavu, te se vratila na posao.

Žena koja je ostavila bebu je samohrana majka

Žena koja je ostavila bebu nije bila pod posebnim nadzorom Centra za socijalni rad u Derventi, jer u dosadašnjem njenom ponašanju ništa nije ukazivalo da bi mogla ostaviti bebu. Rekla je ovo za Srpskainfo direktorica Centra za socijalni rad Derventa Maja Popović.

Istakla je da ona nije bila njihova štićenica, te da samo prima materinski dodatak.

Ona je pojasnila da je riječ o ženi koja je samohrana majka i koja već ima dijete od tri godine.

– Kada je rođena ova beba, prije oko dva mjeseca, ona je upisana u rodni list kao samohrana majka, istakla je Popovićeva. Iako se pojavila informacija da je riječ o osobi sa posebnim potrebama, Popovićeva je rekla za Srpskainfo da ona ima urođene određene tjelesne smetnje, ali da to nije utjecalo na njene roditeljske sposobnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!