ZHŽ: Do 29. ožujka redovita distribucija markica

Vlada ZHŽ-a donijela je odluku kojom se Veliki petak, spomendan muke i smrti Isusa Krista proglašava neradnim danom. Sukladno navedenoj odluci, Zavod za zdravstveno osiguranje  ZHŽ-a u četvrtak, 29. ožujka, završava s redovitom distribucijom premije osiguranja, odnosno markice za 2018. godinu.

Nakon 29. ožujka, markicu će moći nabaviti samo prvoprijavljeni na zdravstveno osiguranje i to najkasnije u roku od 30 dana od dana prijave u Poreznu upravu. Cijena markice kao i proteklih godina je 20 KM.

Markice se distribuiraju u područnim uredima Zavoda za zdravstveno osiguranje ZHŽ-a, prema mjestu prebivališta osiguranih osoba te u poštanskim uredima HP d.o.o. Mostar (Ljubuški, Grude, Široki Brijeg, Posušje).

Osobe do navršenih 18 godina života, korisnici stalne socijalne potpore te osobe s navršenih 65 godina života koje su osigurane preko Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, oslobođene su plaćanja participacije te imaju pravo na besplatnu markicu.

Osobe koje navršavaju 18 godina života u 2018. godini, besplatnu markicu mogu preuzeti do 29. ožujka 2018. godine, a markica će im vrijediti tijekom cijele godine.

U redovitom roku predviđenom za distribuciju, uplata premije osiguranja za 2018. godinu vrši se isključivo kod ovlaštenih ustanova za obavljanje platnog prometa (banka, pošta) na broj depozitnog računa Zavoda 3060030000648268.

Nakon 29. ožujka, markicu će moći nabaviti samo prvoprijavljeni, odnosno osobe koje nisu bile prijavljene na zdravstveno osiguranje u razdoblju redovite distribucije i to najkasnije u roku od 30 dana od dana prijave u Poreznu upravu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!