Živopisni Dodik: Izetbegović politički impotentan, Radončić karikaturalna figura, Inzko zlotvor, Sewer dobiva novac do Bošnjaka

Bosna i Hercegovina može preživjeti jedino ukoliko se vratimo izvornom Daytonskom mirovnom sporazumu jer bez zadovoljnih Srba i Hrvata nema ni BiH, jasno je poručio član Predsjedništva BiH iz RS-a i lider SNSD-a Milorad Dodik. Zajedničku izjavu čelnika SDA Bakira Izetbegovića, prvog čovjeka SBB-a Fahrudina Radončića i predsjednika DF-a i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića nazvao je orkestriranim napadnom i širenjem mržnje prema Republici Srpskoj, Srbiji i tamošnjem predsjedniku Aleksandar Vučiću. Na konferenciji za medije Bošnjake je ponovno nazivao muslimanima a nije se libio i teških riječi i uvreda – Izetbegovića je nazvao politički impotentnim, Radončića karikaturalnom figurom, visokog predstavnika Valentina Inzka dok za profesora iz SAD-a Daniela Serwera kaže da uzima novac od Bošnjaka kako bi sotonizirao Srbe i RS.

– Napad je orkestriran, prije svega, sa ciljem da se etablira nasilje koje se provodi putem institucija, koje su navodno daytonske, a u suštini donose odluke koje su suprotne Daytonskom sporazumu. To je masovno činio visoki predstavnik, a sada to čini Ustavni sud, koji naravno jeste dio Ustava i Daytona, ali isto tako i imovina je riješena Ustavom i Daytonskim sporazumom, i Ustavni sud donosi odluke mimo Daytona. Izljev mržnje prema Srbima, Srbiji, RS-u svakako govore o stanju u BiH. Napad na Srbiju i njenog predsjednika je pokušaj da se uruši Srbija, jer ona smeta Izetbegoviću i ostalima zato što je stabilna i pod rukovodstvom samog Vučića postigla je značajan napredak na međunarodnom, ekonomsko-financijskom i stabilizirajućem planu, kazao je Dodik.

Daytonski sporazum

Dodaje kako je Vučić čovjek mira, kako je uvijek sugerirao na poštivanja Daytona, teritorijalnog integriteta BiH i rada u okviru institucija. Kaže kako Banja Luka nikada neće biti šeher, da je srpska i pripada Srbima te je više Vučićeva nego Izetbegovićeva a kako vlast u RS-u nije “neka politička nedonoščad koja čeka da im neko sa strane modelira ili im ukaže na to kako oni kako se trebaju ponašati”. Naglašava kako je Vučić promovirao “mali Shengen” koji nisu prihvatili Bošnjaci, da radi na promociji mira, vodi brigu o Bošnjacima u Sandžaku i slično, ali to nije dovoljno bh. politici. Dotaknuo se i islamske deklaracije kao i deklaracije SDA kojima se želi urušiti RS.

– U RS-u nema nijednog plana za secesiju, RS nije donijela nijednu odluku te vrste. RS ima legitimni cilj da putem svog djelovanja i aktivnosti preferira izvorni Dayton, izvorne nadležnosti i ono što piše u Daytonskom sporazumu i daytonskom Ustavu, kaže Dodik. Svatko ima pravo, kako nastavlja, davati izjave, pa i on, a tvrdi kako ne govori samo on da je BiH propada država nego i mnogi u svijetu. Ponavlja da je BiH nesređeno i duboko podijeljeno društvo u kojem se ne uvažavaju svi na jednak način jer se međunarodna zajednica stavila na stranu jedne strane. Tvrdi kako su dva naroda nezadovoljna i da se, bez obzira na sve, neće nastaviti unitarizacija BiH. Odbacio je tvrdnje da su Srbi i RS remetilački faktor i generatori krize kazavši kako je to Ustavni sud BiH. Jasno kaže kako se neće odustati od zaključaka Narodne skupštine RS-a jer je ovo ključni trenutak ali se RS spremna obraniti.

– Ljudi moraju znati da je RS stabilna te teški verbalni sukobi neće ugroziti mir u BiH. Ne pozivamo na rat i sukobe. Nikakvog rata neće biti, ustvrdio je Dodik.

Poruke međunarodnoj zajednici

Uz to, rekao je kako mu mogu nastaviti prijetiti iz međunarodne zajednice ali će se on nastaviti boriti. Mišljenja je kako je i dio međunarodne zajednice podržao islamsku deklaraciju,

– Ma kakva Bonska ovlaštenja, to je prošlo vrijeme. Inzko se pokazao izvršiteljem muslimanske politike u Sarajevu i Srbi nemaju povjerenja u visokog predstavnika bez obzira što jeste i on izabran. Nema nijedne priče, ni o vojsci ni o bilo čemu drugom da nije bilo strašnog pritiska na tadašnje ljude u politici, a koji su donosili odluke. Inzko dolazi iz Austrije koja nam je poslala u okviru namjesnika Austrougarske Benjamin Kallayja koji je pokušao nametnuti iste vrijednosti kao i sam Inzko. Ranije je to radio i Wolfgang Petritsch koji je također iz Austrije, poručio je Dodik. Dotakao se i Matthew Palmera, zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Europu i Euroaziju i specijalnog predstavnika SAD za zapadni Balkan, rekavši da mu prijeti a smatra kako i iz Europe ne reagiraju na isti način prema svima. U tom kontekstu spomenuo je katalonskog lidera Carlesa Puigdemonta, kojeg španjolsko pravosuđe traži zbog odluke o odcjepljenju Katalonije od Španjolske, ali Europa ga ne želi izručiti i on nesmetano radi u Europskom parlamentu a dužnosnike RS-a se želi procesuirati. Optužio je SDA da su navikli upravljati Tužiteljstvom BiH.

O VSTV-u i Tegeltiji

Dodik je poručio da se i oporba iz RS-a povlači iz zajedničkih stavova jer su u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH glasali za Zakon o prestanku mandata Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH u sadašnjem sastavu, koji je predložio zastupnik SDS-a Dragan Mektić. Kategorički tvrdi da će to biti oboreno u Domu naroda te da je i on nezadovoljan ovakvim djelovanjem pravosudnog sustava li da se mora razgovarati o cjelokupnoj reformi a ne ići samo na smjeru srpskog kadra Milana Tegeltije. Najavio je i mogućnost da RS povuče suglasnost za formiranje VSTV-a.

Piše: Dragan Bradvica

[email protected]

6 thoughts on “Živopisni Dodik: Izetbegović politički impotentan, Radončić karikaturalna figura, Inzko zlotvor, Sewer dobiva novac do Bošnjaka

 • veljača 28, 2020 at 10:44 am
  Permalink

  krkane crknuces smrdljivo pasce umriiii

  Reply
  • veljača 28, 2020 at 12:36 pm
   Permalink

   Cole, trebo bi na lijecenje, otiso si na zivcima. Opusti se nista.neces promjeniti ovakvim komentarima.

   Reply
  • veljača 28, 2020 at 1:02 pm
   Permalink

   Emoja budalo izgleda osjecas dase fotelja izmice is pod usranog supka PA sijete mrznju nacionalizam VI neki prestavnici viste zlotvori svi od prestanja rata sve do danas

   Reply
 • veljača 28, 2020 at 4:41 pm
  Permalink

  Mile eto Save iz Nimacke😂😂😂😂😂

  Reply
 • veljača 29, 2020 at 1:00 pm
  Permalink

  A Stasi ti dodik reci koliko si ti recimo olakso narodne novcanik I koliko godina moraju raditi za tvoje guzove

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!