Žižović nastavlja piliti naopako: Bit će teško, imamo problema s ozljedama

Mladen Žižović nastavlja sa ‘bez pritiska molim’ pristupom. To mu je dosad uspijevalo pa nema razloga osporavati ni ton u kojem je najavio gostovanje Širokom u 55. Hercegovačkom derbiju.
Čelik je najavio u opreznom tonu, Slobodu malo glasnije, kao i Tuzlu u Kupu – a iz svake je utakmice Zrinjski izišao kao pobjednik, što će reći da skidanje pritiska s igrača koje Žižović provodi od dolaska na klupu krajem jeseni funkcionira. Zato nema nikakvog razloga kritizirati ga zbog opreznog pristupa uoči Širokog – na kraju krajeva, ispostavilo se da je to samo priča, psihologija, da igrači bez obzira na ‘neće biti lako’ na terenu grizu, a vjerojatno će takvi biti i na Pecari.
– Očekuje nas teška utakmica, znamo da je Široki drukčiji u odnosu na gostujuće utakmice. Dobro smo ih analizirali, želimo bodove koji će nam donijeti samopouzdanje. Želimo u dobrom ozračju dočekati kraj drugog kruga prvenstva, otvorio je Žižović svoje izlaganje uoči Pecare pa se nakratko dao u analizu rivala.

– Smatram da je Široki psihički istrošio Kup. Ipak, slavili su, dobro su startali u Ligi, porasli su u zadnje tri utakmice.
Za Široki očito nije zabrinut, ima on svoje probleme, a najveći se zovu Nemanja Bilbija i Miloš Filipović. Povratnici iz šampionske ere koji su ove zime nakon epizoda u Koreji i Grčkoj ponovno obukli dres s lentom, odmah su na startu proljeća dokazali da nisu izgubili ništa od kvalitete koja ih krasila u prethodnom angažmanu Pod Bijelim brijegom, ali su se usput i lakše ozlijedili.

– Imamo malih problema. Da je utakmica danas, oni ne bi igrali. Imamo 48 sati, nadamo se da će svi biti spremni, zaključio je šef Plemića.

‘Širok roster borbu na dva fronta’

U laganom osvrtu na Kup, Žićović je samo istakao da je Zrinjski dominirao protiv Tuzle, da je zasluženo prošao dalje, a nastavak zgusnutog ritma nije ga zabrinuo. ‘Sigurno da je tako, ali imamo širok roster. Bitno je da svi igrači hvataju formu, neopohodne su utakmice za njih. Izvest ćemo najbolju ekipi i u prvenstvu, kao i Kupu, ne odustajemo ni od jednog trofeja, rekao je.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

error: Content is protected !!