Žižović umjereno optimističan: Kvalitetni smo za oba trofeja, ali neću ništa obećavati

Priči je konačno došao kraj, vrijeme je došlo za rad, za djela. A pred nogometašima Zrinjskog dosta je posla. I na netom započetim pripremama, i kasnije, na proljeće, kada se bude igralo za bodove. Najvažnije sada na startu, nada u bolje rezultate od jesenskih postoji. Čak što više. Ali da ima obećanja – nema.

Trener Mladen Žižović jučer je na Pod Bijelim brijegom pobrojao čak 33 igrača, od kojih četiri nova, a među kojima opet dva povratnika. Dinamov posuđeni vratar Dinko Horkaš pojačat će konkurenciju među vratarima, bivši član Širokog i Domžala, Josip Ćorluka, uskočit će na desnog beka, povratnici Nemanja Bilbija i Miloš Filipović zauzet će svoje pozicije u vezi i na krilu. U odnosu na jesen tu više nema Ivana Lendrića te dvojca kojemu je istekla posudba – Jasmina Čelikovića i Staniše Mandića.
To, kako je objasnio Žižović, vjerojatno neće biti sve što se promjena u kadru tiče…
– U hodu ćemo pokušati riješiti igrački kadar kojem smo priključili i par juniora, nadam se da ćemo na pripremama imati ekipu koja će kvalitetno iznijeti drugi dio sezone, rekao je strateg Mostaraca pa dodao: Momci su raspoloženi i to mi je drago. Uspjeli smo od prvog dana osamdeset posto kompletirati ekipu, a dovest ćemo nadam se još nekoliko igrača. Napustio nas je Ivan Lendrić koji je otišao u Željezničar. Bit će tu još nekoliko odlazaka, ali ne bih sada o imenima.
Ono što mnogi žele znati, hoće li Zrijnjski dovesti još jednog napadača i tako naći društvo u špicu usamljenom Petru Kuniću, i dalje je nepoznanica. Bilo je govora o angažmanu bivšeg Plemića Irfana Hadžića koji bi došao na posudbu iz Turske, kao i još jednom bivšem napadaču Radnika, Marku Obradoviću…
– Vidjet ćemo što će biti u idućem periodu. Nećemo žuriti i ne želim da dovodimo igrače koji su istog kvaliteta kao ovi koje imamo. Želim imati igrače koji su bolji od ovih koji su tu, a vrlo je teško naći dobrog napadača na zimu. Ima tu nekih igrača za koje bih ja volio da dođu, ali imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača koji mogu pomoći u napadu. Prije svega tu mislim na vezne igrače. Ali da, smatram da moramo pojačati konkurenciju u napadu jer je tu sada jedino Petar Kunić.
Dakle nejasno je – moguće je da će se Zrinjski dodatno pojačati, ali to i ne mora biti slučaj. Isto tako, u ovom je trenutku nejasno što ovakav Zrinjski, ili već taj kakav bude na početku proljeća, može u drugom dijelu prvenstva. Žižović nije htio istrčavati s prognozama…, upravo suprotno.

– Nezahvalno je sada bilo što obećati što se tiče rezultata. Obećavamo dobar rad i iz toga će nadam se doći i dobri rezultati. Imamo neke ciljeve, ali njih ćemo ostaviti među nama. Vidim da vlada dobra atmosfera i ne bih volio da upadamo u zamku i govorimo da smo najbolji i slično. Vidjeli ste što je bilo u prvom dijelu sezone, ne treba nam to sada. Svjesni smo kakvim kadrom raspolažemo i smatram da imamo dovoljno kvalitete da napadnemo obje titule, ali neću ništa obećavati i nadam se da će stvari ići u pravom smjeru.

‘Marinović najveća snaga Sarajeva’  

Zrinjski je 2020. dočekao na petom neeuropskom mjestu – iza Sarajeva, Željezničara, Borca i Tuzle pa je bilo zanimljivo čuti što Žižović misli o njihovim zimskim pojačanjima, o promjenama u njihovim kadrovima.  
– Sarajevo nije nešto pretjerano mijenjalo, osim u trenerskom dijelu. Možda će to biti i njihova najveća snaga jer Marinović je tu sa svojim stručnim stožerom s kojim dugo radi, rekao je Žižović pa dodao: Željo će se sigurno pojačati, Borac nije puno mijenjao, kod Tuzle City vidi se da imaju ambicije za Europu. Ne treba zaboraviti ni Široki Brijeg, među tim timovima će se voditi borba do kraja, istaknuo je strateg Mostaraca.

Od četvrtka u Međugorju

Uvodna tri dana Plemići će provesti u Mostaru, a zatim će trening-operacije preseliti u Međugorje (od 16. do 29. siječnja) – tamo će, već ove nedjelje, odraditi prvu od osam prijateljskih provjera – protiv Varaždina. Na Ankovićevom memorijalu u Gabeli bit će odigrane još dvije utakmice (sudjeluju još GOŠK, Sutjeska i Neretva), a zatim će (od 31. siječnja) uslijediti udarni dio priprema u Istri. 

Žižovićev kadar

Vratari: Brkić, Soldo, Topolović, Horkaš, Savić
Braniči: Čoko, Gojković, Barbarić, Stojkić, Barišić, Rugašević, Jakovljević, Ibanez, Kadušić, Ćorluka, Radoš
Vezni: Čurjurić, Čirjak, Zlomislić, Šovšić, Pezer, Rustemović, Bilbija, Bašić, Bošković
Krilni: Stanić, Bencun, Tičinović, Govedarica, Šilić, Filipović
Napadači: Kunić

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]
error: Content is protected !!