Žižoviću na pladanj dolazi ekipa koju bolje poznaje od svojih Plemića

Jasno je to bilo i dosad, Zrinjski definitivno više nije sila koja je bio prethodnih šest sezona u kojima se borio za naslov, u kojima je osvojio četiri titule prvaka. Što nosi bliska budućnost, u ovom je trenutku teško reći i zapravo je beskorisno razbijati glavu tim pitanjem. Jer ostala je još jedna utakmica koja, kao i svaka druga, donosi tri boda koja u konačnici mogu značiti jako, jako puno.  Liga je toliko tijesna.
Zrinjski je protiv Mladosti definitivno podbacio. Jer protiv kandidata za ispadanje na domaćem je terenu osvojen samo bod, a osvojen je penalom u završnici utakmice. Nije to način ni ishod koji je želio Zrinjski, nije to bilo to što je novi trener Mladen Žižović htio. Ali ako ništa, u dvije je utakmice, remi u Banja Luci (0:0) i ovih 1:1 protiv tima iz Doboj Kaknja u Mostaru, dobio je uvid u kvalitetu momčadi, odnosno u ono što igrače koči da istu ispolje na terenu. Vidio je što i njegov prethodnik, da nema motiva, da je previše neraspoloženih igrača i sve to nakon Mladosti obrazložio komentarom ‘tako je, kako je, moramo prihvatiti činjenice’.
Nema sumnje da će njegov zadatak biti malo složeniji od prihvaćanja činjenica, da će te iste činjenice uskoro morati pokušati prepraviti u nešto ljepše za oči i uši… uskoro, a to će reći na proljeće. Jer nerealno je očekivati da će sada, do kraja godine, remontirati momčad i ‘natjerati’ ju da proigra kako može. Uostalom, neće se imati kada ni okrenuti, a u Mostar će u subotu stići njegova bivša momčad…, njegova bivša, pomalo iziritirana momčad. Jer Radnik je u prošlom kolu poražen kod kuće, puni plijen ispod nosa oteo mu je Velež.

Starčević se dolazi vaditi

– Ne mogu zamjeriti svojim igračima na odnosu, ali napravili smo dobru uvertiru za Zrinjski, izjavio je Žižovićev nasljednik na klupi Radnika, Slobodan Starčević.
Možda je malčice nespretno sročio konstrukciju po kojoj je dmaći poraz dobra uvertira za preostalu utakmicu godine, ali onda se objasnio…
– Idemo nadoknaditi ovo u Mostaru. Jeste teško reći, ali to je protivnik koji će nas motivirati, dodao je Starčević.
Imat će Bijeljinci priliku iščupati se i ‘osvetiti se’ Žižoviću što ih je napustio, ali imat će i on dobru priliku uhvatiti prvu pobjedu na klupi Zrinjskog. Jer ako poznaje ijednu momčad u Premijer ligi, to je Radnik. Radnik mu je, u to nema sumnje, poznatiji od Zrinjskog, samo je pitanje hoće li imati ključ za tu bravu? Hoće li iz svojih igrača uspjeti izvući više od partija protiv Borca i Mladosti?

Kadar u boljem stanju

I dalje će Žižović, i iduće subote, biti bez ozlijeđenog vratara Ivana Brkića kojem zbog operacije križnih ligamenata prijeti polugodišnja pauza, a vidjet ćemo u kakvom će stanju biti stoper Slobodan Jakovljević i ofenzivac Mario Tičinović. S druge strane, izbor će mu se proširiti povratkom u kadar stopera Tomislava Barbarića te dvojice veznjaka, Damira Zlomislića i Frane Čirjaka, važnih igrača koji su protiv Mladosti odradili kartonsku suspenziju.
Nimalo nebitna činjenica, podatak je da će Radnik doći bez važnih, a kartoniranih pojedinaca, Dejana Maksimovića (drugi strijelac ekipe) i Slaviše Radovića, što je podatak koji Žižoviću govori jš više nego nama koji sve ovo gledamo sa strane. U svakom slučaju, Radnik je možda i bolja prilika za prvi Žižovićev trijumf na klupi Zrinjskog nego se čini na prvu…

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]error: Content is protected !!