ZLATKO DALIĆ: Ako ostanem izbornik, Hrvatska će ponovo igrati na Poljudu

Hrvatska se nakon četiri i pol godine vratila na Poljud i u sjajnoj atmosferi pobijedila Mađarsku 3:0 u šestom kolu kvalifikacija za Euro. Nakon utakmice svoje dojmove s javnošću je podijelio izbornik Hrvatske Zlatko Dalić.

“Hvala Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj. Ovo je samo dokaz da zajedno možemo sve i da nogomet čini čuda. Malo smo spustili gas u drugom poluvremenu, ali dobro, najvažnija je pobjeda”, rekao je Dalić.

“Na Poljudu je uvijek sjajna atmosfera kad igra Hajduk, kao i Hrvatska. Pa tko se ne bi opet ovdje vratio”, dodao je izbornik.

“Reprezentacija nije klub. Neizmjerno vjerujem igračima. Rakitić se vratio na najbolji način, Rebić je također bio sjajan, iako ne igraju u klubu. A vremena za Vlašića i ostale itekako ima u budućnosti”.

Pobjeda slična kao u Slovačkoj. Što napraviti da se ne ponovi Azerbajdžan?

“Nikome nije dobro igrati odmah za tri dana. Zato se i igrači ozljeđuju. No, pripremit ćemo tu utakmicu, razgovarat ću s igračima i postavit ćemo se drukčije. Protiv Azerbajdžana sam ja pogriješio, kao što sam rekao, ali vjerujem da ćemo protiv Walesa biti na nivou”. 

Slovačka – Wales 1:1…

“Svejedno nam je kako drugi igraju. Najvažnije da sami o sebi odlučujemo. Pobjeda u Cardiffu nam sigurno rješava pitanje Europskog prvenstva. Nisam u tijeku oko ostalih utakmica. Samo razmišljamo o toj pobjedi nad Walesom i plasmanu na Euro”, odgovorio je Dalić.

Možemo li od vas čuti obećanje da Poljud neće opet četiri godine čekati na reprezentaciju?

“Ne ulazim što i kako. Ovo je samo dokaz koliko Split i Dalmacija žele i vole reprezentaciju. To je bio moj cilj, dovesti Hrvatsku u Split i to sam ostvario. Ako ostanem izbornik Hrvatska će opet igrati ovdje. Možda već za dva mjeseca”.

Je li Hrvatska dobila u Petkoviću napadača na duže vrijeme?

“Sigurno da je Hrvatska dobila kompletnog igrača u Petkoviću. Imala je Hrvatska sjajne napadača, ali on ima skok, tehniku, sve. Ako ovako nastavi raditi i slušati trenera Bjelicu bit će odličan u Dinamu i reprezentaciji”.

Modrićeva proslava gola?

“Puno mu je značilo, više nego na velikim natjecanjima. Bilo je tu puno emocija i odigrao je jednu sjajnu utakmicu večeras”. 

“Željeli smo odmoriti Modrića, Rakitića i Perišića za Cardiff, što se osjetilo u drugom poluvremenu. Nadam se da smo ostavili malo snage i energije za Wales”, naglasio je Dalić. 


error: Content is protected !!