Zmajevi će doigravanje ipak igrati u rujnu, ako ne dođe do nove promjene

Nacionalna prvenstva bi se trebala nastaviti u lipnju, nakon toga, od kraja srpnja i kroz kolovoz završila bi se Europska i Liga prvaka, a onda bi došao na red na drugi puta pomjereno doigravanje za Euro. Plan je to UEFA-e u dogovoru sa 55 njenih članica, odnosno odgovor na pandemiju koronavirusa koji je paralizirao svijet, sport i nogomet.

Koronavirus ne popušta pa je UEFA bila primorana preinačiti svoj već preinačeni kalendar. Zbog pandemije koronavirusa Europska nogometna organizacija po drugi je put odgodila odigravanje utakmica doigravanja za Euro 2020. Jučer je tako određen novi termin za utakmice doigravanja za Euro 2020. koje su se prvobitno trebale odigrati u periodu od 26. do 31. ožujka, ali su prolongirane za termin od 4. do 9. lipnja.
Novom odlukom doigravanje je pomjereno na 3. i 8. rujna, a ista je donesena u svjetlu činjenice da je završavanje klupskih natjecanja proglašeno prioritetom – ukoliko se sezona u cjelini (nacionalna prvenstva, Liga prvaka i Europska liga) nastavi u lipnju. A najnoviji plan UEFA-e to podrazumijeva – nakon završetka nacionalnih prvenstava preostali susreti Europske i Lige prvaka igrali bi se u srpnju i kolovozu, a onda bi na red došlo doigravanje za Euro.
Sve je to sjajno i krasno, no kako sada stvari stoje, moglo bi se dogoditi da UEFA ponovno promijeni termin, odnosno prekriži naprasito prekinutu sezonu u europskim kupovima, a Savezima da slobodne ruke u razrješavanju nacionalnih prvenstava – neki bi poništili prvenstva, neki pak proglasili prvake po stanju tabele u vrijeme prekida.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

error: Content is protected !!