Zoran Perić povjerenik SDP-a za Mostar

Zbog nepostojanja kvoruma na posljednje dvije sjednice GO SDP Mostar i ostavke predsjednika, Predsjednik SDP BiH je za povjerenika GO SDP Mostar imenovao Zorana Perića, člana predsjedništva, navodi se u saopćenju SDP BiH.


Perić je zadužen da u rokovima predviđenim pravilnicima SDP BiH i statutom organizuju izbore za gradske organe SDP BiH Mostar. Ne ulazeći u razloge ostavke, moramo naglasiti da iste smatramo pretencioznim pogotovo što su se desili u zadnjem mjesecu četverogodišnjeg mandata. Činjenica da isti ne sadrže niti jedan mali elemenat samokritike za pune 4 godine upravljanja organizacijom im ipak daju jednu veliku dozu nevjerodostojnosti”, istaknuli su iz SDP-a.

Navode da se bez obzira na sve “zahvaljuju bivšem predsjedniku na doprinosu koji je dao razvoju SDP-a u Mostaru i žele mu svaku sreću u daljem radu”.

“SDP Mostar će u narednom periodu jedinstveno i timski djeliti i prava i odgovornosti u branjenju vrijednosti socijaldemokratije i jedinstvenog Mostara”, zaključili su iz SDP BiH.

Inače, Zoran Perić je nekadašnji predsjednik Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar.

error: Content is protected !!