ŽUPAN PROGOVORIO O OPTUŽBAMA SUPRUGE ‘Mi bračnih problema imamo, ali ja je nisam udario’

Požeško slavonski župan Alojz Tomašević u srijedu navečer je izdao priopćenje u kojemu iznosi svoju stranu priče o optužbama njegove supruge Mare za obiteljsko nasilje. Tomašević se ispričao hrvatskoj javnosti zbog, kako kaže, ‘mnoštva neistina’ koje su o njemu izašle, a na ostavku ni ne pomišlja, prenosi jutarnji.hr

Priznaje da problemi u njegovom braku postoje, ali da su bile isključivo verbalnog karaktera, a za optužbe svoje supruge kaže da su se pretvorile u ‘masovno širenje dezinformacija’. Inzistira da nije nasilnik te da svoju suprugu nije udario, a za optužbe na svoj račun proziva i političke protivnike.

U nastavku njegovu objavu, koja je osvanula na 034portalu, prenosimo u cijelosti.

 – Uprotekla dva dana o meni i o problemima u mojoj obitelji u javnost su plasirane mnoge dezinformacije te se ovim putem želim očitovati o svemu.

Prije svega osjećam potrebu da se ispričam hrvatskoj javnosti, a posebno žiteljima Požeško-slavonske županije čiji sam župan zbog mnoštva neistina o meni koje su u protekla dva dana objavljivane. Časnu dužnost na koju su me izabrali obnašao sam i dalje ću obnašati odgovorno, savjesno i predano.

Istina je da je i u mom braku bilo problema. No, bračne razmirice bile su isključivo verbalnog karaktera. Posljednja takva prepirka dogodila se prije dva dana, i nažalost pretvorila se u masovno širenje dezinformacija i krajnjih neistina prikazujući me kao nasilnika.

Odgovorno i s punom čašću tvrdim da nisam udario suprugu. Ta činjenica vidljiva je iz medicinske dokumentacije supruge nakon pregleda u Požeškoj bolnici. Očekivano cijelu situaciju pokušavaju iskoristiti u suprotnim političkim taborima potenciranjem neistina i dezinformacija te plasiranjem dodatnih. Njihov motiv moga blaćenja je isključivo plod dugogodišnje političke frustracije i izbornog gubitništva i njih istina ne zanima.

Istinu o zbivanjima u mojoj obitelji znamo moja djeca, ja, pa i moja supruga unatoč onome što je izjavljivala. Žao mi je što je učinjena šteta našoj obitelji.

Ispričavam se svojim prijateljima iz Hrvatske demokratske zajednice jer se plasiranjem neistina i tendencioznim tumačenjima nastojalo naštetiti našoj stranci. Kako sam prethodno rekao neki pokušavaju manipulacijama i dezinformacijama postići ono što se ne mogu legalnim političkim putem, navodi se u Tomaševićevom priopćenju.

Klub zastupnika SDP-a i Autonomna ženska kuća Zagreb zatražili su u srijedu da požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, kojega je supruga prijavila zbog obiteljskog nasilja, odmah podnese ostavku.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković potvrdio je u srijedu da mu je Tomaševićeva žena pisala vezano za suprugovo obiteljsko nasilje te istaknuo da mu na taj mail njegovi suradnici nisu skrenuli pozornost jer ga “očito” nisu percipirali kao dovoljno relevantan u šumi mailova koji svakodnevno pristižu, zbog čega je izrazio žaljenje te poručio da očekuje da se svi navodi provjere.

Nacionalno vijeće HDZ-a na telefonskoj sjednici odlučilo raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a, a nakon što je objavljena informacija o obiteljskom nasilju župana Alojza Tomaševića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!